Prins Carl Philip og prinsesse Sofia af Sverige er blevet forældre til deres tredje søn.

Tredje gang er også lykkens gang for prins Carl Philip og prinsesse Sofia af Sverige.

Parret har nemlig fået deres tredje barn, endnu en dreng, som slutter sig til børneflokken bestående af prins Alexander på fire år og prins Gabriel på tre år.

Det bekræfter det svenske kongehus i en erklæring og tilføjer, at både mor og søn har det godt.

Den stolte far var til stede under fødslen af lilleprinsen.

- Vi er så glade og taknemlige over at byde vores tredje søn velkommen til verden. Denne dag har vi og hans to storebrødre længtes efter.

- Nu ser vi frem til at lære vores nye familiemedlem at kende, siger prins Carl Philip i en pressemeddelelse.

Den søde ventetid har været knap så sød for parret.

Måneden efter, at det svenske kongehus havde annonceret graviditeten, blev både prinsesse Sofia og prins Carl Philip ramt af coronavirus.

- Det er klart, at der har været bekymringer. Men samtidig har livlægen kendt til det og haft ekstra stort fokus på prinsessen i denne her periode, sagde det svenske kongehus' informationsschef, Margareta Thorgren, til mediet Svensk Damtidning.

- Alle er ekstra taknemmelige for, at alting er gået godt.

Den lille ny er det svenske regentpar kong Carl Gustav og dronning Silvias ottende barnebarn.

I 2019 besluttede det svenske kongehus at fratage blandt andre prins Carl Philip og prinsesse Sofias børn deres titler af kongelige højheder.

Det medfører, at de ikke længere forventes at påtage sig royale opgaver som repræsentanter for kongehuset.

Beslutningen omfatter også prinsesse Madeleines tre børn, prinsesse Leonore på syv, prins Nicolas på fem år og treårige prinsesse Adrienne.

Det er kun tronarvingen kronprinsesse Victorias to børn, prins Oscar på fem og syvårige prinsesse Estelle, der ude i fremtiden skal være regerende dronning af Sverige, som vil være repræsentanter for kongehuset.

Prins Carl Philip og prinsesse Sofia giftede sig i 2015 efter godt fem års forhold.

Det svenske kongehus bekræftede den royale romance tilbage i 2010, hvilket vakte en del opmærksomhed grundet prinsesse Sofias fortid.

I sine yngre dage - da hun stadig var borgerlig og bar navnet Sofia Hellqvist - havde hun deltaget i realityprogrammet "Paradise Hotel" og havde ladet sig forevige letpåklædt som glamourmodel.

/ritzau/