Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Carsten Vagn-Hansen topper med 600.000 faste lyttere hver uge. Alligevel ofres hans program »Spørg om sundhed« i DRs kamp mod den nye Sky Radio

»Det er da vemodigt. At det nu er slut efter 12 år.« Carsten Vagn-Hansen, superpopulær radiodoktor, ofres nu i DRs kamp mod den nye Sky Radio.

Hans program »Spørg om sundhed«, der er det mest populære med ca. 600.000 faste lyttere hver tirsdag, bliver nu nedlagt. Det sidste program sendes i begyndelsen af oktober.

Radiodoktoren har med sine svar om især kost, vitaminer og alternativ behandling opnået en slags kultstatus næsten på linje med gør-det-selv-ikonet Flemming Leth, der for nylig blev fyret.

Nyt spørgeprogram
Til gengæld får DR »P4 Panelet«, et helt nyt dagligt spørgeprogram om bl.a. IT, privatøkonomi, gør-det-selv, jura, kæledyr og sundhed, med mere end 20 eksperter tilknyttet, hvor også Carsten Vagn-Hansen vil medvirke kort flere gange om måneden. Det brede spørgeprogram sendes dagligt med Nis Boesdal som studievært.

Carsten Vagn-Hansen: »Det kan godt være, jeg er ved at blive for gammel, når jeg helst så, at tingene fortsatte som hidtil med mit eget spørgeprogram.«

Carsten Vagn-Hansen har fået besked på, at han skal medvirke »live« i ekspertpanelet to-tre gange om måneden. Men derudover vil han medvirke i ultrakorte båndede spørgsmål/svar indslag, som bringes, hvor der er plads i programmet.

Lytterne konservative
Samtidig skal han konkurrere om pladsen med en ny læge i panelet, Anny Adeler, som netop har tegnet kontrakt med DR.

Med slagtningen af programmet »Spørg om sundhed« ventes det ellers stigende samarbejde mellem læger og alternative behandlere at få et »knæk«.

Den programansvarlige på DRs P4, Ole Damgaard, siger:

»Hver eneste gang vi laver noget om på P4, sker det med rystende hånd - således også i dette tilfælde. Vi har stor respekt for lytternes lidt konservative holdning. Men denne omlægning har vi haft i støbeskeen i et par år, selv om jeg da godt ved, den vil blive udlagt som et forsøg på at dæmme op for de nye konkurrenter på radiosiden. Jeg kan kun sige, at lytterne stadig har en mulighed for at høre Carsten Vagn-Hansen i det nye brede spørgeprogram, som bl.a. også har IT og privatøkonomi med.«

»Sker det her for at få fat i flere yngre lyttere?

»Ja, det er en del af filosofien.«

bagge@bt.dk

Andre læser også