Reality-TV. En af Thomas Hartmanns yndlingsaversioner. »Jeg hader det. Måske mere end noget andet.« Sjovt nok er hans søster en af dronningerne af dansk reality-TV. Pil Kragenskjold er navnet.

»Ja... nu kender jeg jo hendes motiver. Det sociologiske eksperiment. Så der har været tilgivelse fra min side. I anden omgang hængte det vist sammen med, at hendes SU var udløbet,« siger Thomas Hartmann, som er meget tæt på søsteren.

»Pil og jeg har altid været hinandens bedste venner. I de tidlige skoleår, hvor jeg var lille, passede hun på mig. Da jeg så voksede hende over hovedet, passede hun stadig på mig. Hun var en »psykopat«, en hidsigprop, der altid var der, hvis hun mente, at der var nogen, der generede mig,« siger Hartmann.

Han mener, at han langt henad vejen kan takke sin søster for, at komikken er endt med at være en levevej.

»Det været mit job at holde min søster i godt humør, lige siden jeg var helt lille. Jeg kan altid få hende i godt humør, hvis der er noget. Jeg plejer at sige, at hvis alle mennesker i verden var ligesom hende, ville jeg være verdens bedste komiker,« siger Hartmann, som har sin kritiske sans til fælles med Pil.

»Vores mor har lært os, at man ikke skal acceptere hvad som helst. Efterhånden har det desværre taget overhånd. Jeg kan stort ikke se en rulle tandtråd uden at spørge, hvorfor den ikke er anderledes indrettet.«