Han har altid drømt. Om alt fra at slippe for hjemve til at vinde en million. Nu har Peter Mygind udgivet en CD med drømmesange

Hvad vil du have? En million måske? Et nyt job? At kunne flyve? Den store kærlighed? Du kan få, hvad du vil. I hvert fald, når du drømmer.

Det gør skuespilleren Peter Mygind, tit og gerne, han har gjort det siden han var barn, og han har netop udgivet en børneplade med sange med titlen 'Drømmesange', der netop handler om, hvad man kan opleve, når man drømmer sig væk.

- Jeg er en drømmer, og det har jeg altid været.

Hvis du spørger mine lærere i folkeskolen, ville de sige, 'Peter, han var en sød dreng, men han var meget ukoncentreret,' siger han.

Lige nu sidder han i sit køkken med en kop kamillete og er alt andet end ukoncentreret. Prøver at få ordene til at hænge sammen, så han kan forklare, hvordan drømmene, han altid har haft, passer ind i et voksenliv. Drømmene har han altid haft:

- Jeg har drømt siden jeg var lille. Jeg kan huske, da jeg var seks år og kom hjem fra børnehaven, at jeg kunne lægge mig op på min seng og drømme et par timer. Jeg lukker bare øjnene, og så kører filmen, siger han.

Drømmene bruger han både til forestille sig alt det skønne, der kan ske og til at komme væk fra virkeligheden.

- Da jeg var 13 år, kom jeg på kostskole i Schweiz og var der i fem år. Mine forældre synes, jeg skulle have et los i røven, men jeg led frygteligt af hjemve, og dér var drømmene min flugtvej. Jeg drømte både om at komme hjem, men også bare om at komme væk. Jeg kan huske, at jeg havde en drøm, hvor jeg forestillede mig, at jeg var det eneste menneske, og at alle andre var robotter, der skulle teste, hvor meget et menneske kunne udsættes for. Det er jo en måde at undskylde sine omgivelser på, og det er en måde at tackle tingene på, siger han.

- Jeg drømte også i mange mange år om at kunne flyve. Bare sådan to tre meter over jorden. Højere fløj jeg ikke, men jeg fløj, siger han.

- Jeg drømte om alle de piger, jeg ikke kunne få og om at være den fedeste ven, som alle kunne lide.'

Han drømmer stadig.

- Jeg kan ligge på en strand - mens min kone læser i en bog og mine drenge leger i vandet - og drømme. Jeg kan sætte mig i en sofa og pejle ind på et emne, og så drømmer jeg, siger han.

- Man kan drømme om alt, om at vinde en million, om at der sker noget godt i ens ægteskab, at man cykler langs Amalfikysten, siger han.

- Alle drømmer jo, du gør det, mine drenge gør det. Alle gør det. Og det er fantastisk, når man bliver bevidst om, at man har en kæmpe bog med et uendeligt antal kapitler inde i hovedet.

skr@bt.dk