Gensynet med Matador er en smertelig begivenhed for Per Pallesen, fordi så mange af de nære skuespiller-venner er døde.

- Det er med blandede følelser, jeg genser Matador. Som alle andre elsker jeg serien højt. Men der er dage, hvor jeg simpelthen ikke kan klare det, fordi sorgen og savnet bliver for voldsomt. Det gør simpelten for ondt, fordi så mange af mine Matador-venner nu er døde, siger Per Pallesen – tjener Boldt i den populære TV-serie – i et eftertænksomt øjeblik.

Den folkekære komiker og teaterchef kan – når han følger serien på DR – have svært ved at løsrive sig fra tankerne om, hvor mange der er forsvundet i tiden mellem genudsendelserne. Det kan næsten blokere for oplevelsen:

- Jo, jeg har det virkelig elendigt med, at døden har gjort et så voldsomt indhug i rollelisten. Næsten alle mine gode venner er jo væk – Jørgen Buckhøj, Ove Sprogøe, Buster Larsen, Lily Broberg. Ja, jeg ku´ blive ved....

- Ikke mindst Jørgen Buckhøj havde jeg et meget nært personligt forhold til. Han var ung, nyuddannet skuespiller på Aalborg Teater, da jeg i 1962 blev optaget på teatrets elevskole. Vi var pot og pande. Også Ove Sprogøe var jeg tæt forbundet med – en fantastisk kollega, et dejligt menneske.

Du har selv været meget tæt på at dø på grund af bøvl med hjertet?
- Ja, men jeg har heldigvis fået det godt igen. De problemer, jeg har haft med bentøjet i en periode, er blevet mindre. Jeg har det så godt nu, at jeg på ingen måde tænker på at lade mig pensionere. Når jeg 1. juli går som teaterdirektør, skal jeg lave sommerrevy i Kolding. Til vinter har jeg en hovedrolle som kong Christian den Anden i skuespillet 'Dyveke' på Det danske Teater.

- Men jeg vil bruge mere tid på at slappe af i den lejlighed, jeg nu har købt i Rom. Vi er også nogle venner, som går med planer om sammen at købe eget vinslot. Det vil bare være fantastisk at ku’ dyrke sine egne vindruer, siger Per Pallesen, der stadig husker indspilningen af Matador som et af toppunkterne i en lang scenekarriere.

- Erik Balling var så fantastisk dygtig og havde så meget styr på tingene, at vi samtidig med arbejdet også havde det virkelig sjovt. Det var en festlig tid. Bl.a. nød jeg samværet med Buster Larsen. - Men han blev edderspændt rasende på mig, hvis jeg og andre forsøgte bare at komme i nærheden af Kvik, grisehandlerens hund. Buster ville selv – helt alene – stå for opdragelsen af den. Han var også fænomenal til dyr efter sin tid med 'Cirkus Buster'. Bl.a. skældte Buster mig huden fuld, da jeg en dag snuppede en stor krebinet og et stykke flæsk fra Fedes tallerken og stillede det foran Kvik, der huggede kødet i sig. Sjældent har jeg set ham så vred, men ellers var vi rigtig fine venner, griner Per Pallesen, der elskede sin rolle.

Hvordan har en vinkender det med at skulle knappe så mange øl op, som du gør i Boldt-rollen?
- Jeg kan nu osse godt li’ en øl. Når man har prøvesmagt vin en hel aften, er der simpelthen ikke noget bedre end at snige sig ud i køkkenet og kyle en bajer ned. Efter så meget syre fra vinen trænger man bare helt vildt til en læskende øl, griner Per Pallesen, der egentlig skulle have spillet værnemager i TV-serien.

- Det var faktisk besluttet, at jeg skulle spille værnemager. Erik Balling og Lise Nørgaard var enige om det. Men så sagde Balling: Arh – det er han nu alligevel for sympatisk til!