De fleste blev først bekendt med den royale romance mellem Spaniens regentpar kort inden brylluppet.

Spaniens regentpar, kong Felipe og dronning Letizia, kan fredag den 22. maj markerer sit månebryllup.

Det er præcis 16 år siden, at parret sagde "si" til hinanden i Almudena-katedralen i Spaniens hovedstad, Madrid, foran 1500 gæster.

Det lunefulde forårsvejr spillede et puds, og ceremonien blev et kvarter forsinket, fordi det stod ned i stænger, men derfra forløb vielsen som planlagt, og parret fik hinanden.

Efter vielsen kørte kronprinseparret i en Rolls-Royce gennem Madrid til Atocha-kirken, hvor brudebuketten blev lagt til minde om ofrene for terrorbomberne, der ramte morgenmyldretrafikken i Madrid 11 dage forinden.

Det kom ellers som en stor overraskelse, at kong Felipe, som på daværende tidspunkt var tronarving, havde fundet sig sin prinsesse.

For befolkningens vedkommende blev det nemlig først offentligt kendt, da parrets forlovelse blev annonceret året inden brylluppet.

Dronning Letizia blev født borgerlig, havde et forlist ægteskab bag sig og var kendt som tv-journalisten Letizia Ortiz Rocasolano, inden hun trådte ud af kirken den 22. maj 2004 som prinsesse og kommende dronning af Spanien.

Parret blev Spaniens regentpar, efter at kong Felipes far, kong Juan Carlos I, abdicerede i sommeren 2014.

Den 52-årige konge og den 47-årige dronning er forældre til tronarvingen prinsesse Leonor på 14 år og til 13-årige prinsesse Sofia.

/ritzau/