Skuespilleren Anne Hathaway indrømmer, at hun ikke stolede på Lone Scherfig under optagelserne til "One Day".

København. Skuespillerinden Anne Hathaway fortryder, at hun ikke altid har haft den samme tiltro til kvindelige instruktører som til mandlige.

Det fortæller hun i et tv-interview til amerikanske ABC News.

I interviewet fortæller skuespillerinden, der er kendt fra film som "The Devil Wears Prada" og "Les Misérables", blandt andet, at hendes syn på kvindelige instruktører også påvirkede samarbejdet med den danske kvindelige instruktør Lone Scherfig under optagelserne til filmen "One Day".

- Den dag i dag er jeg stadig bange for, at jeg ikke stolede på hende, som jeg stoler på nogle af de andre instruktører, jeg arbejder med, fordi hun er kvinde, siger Anne Hathaway til ABC News.

Den anerkendte skuespillerinde har altid været en fortaler i Hollywood for lighed mellem mænd og kvinder, men hun frygter selv, at hun dengang ubevidst kom til at udvise skjult kvindeforagt over for den danske instruktør.

Ifølge skuespillerinden er det også grunden til, at hun ikke gav sig fuldt ud under indspilningerne til filmen, som på dansk har fået titlen "Samme dag næste år".

Stjernen forsikrer dog om, at hun intet personligt har imod Lone Scherfig, men derimod holder meget af den danske instruktør.

Men Scherfig er ikke den eneste, som har været under Hathaways skarpe lup.

Skuespillerinden har nemlig også haft en tendens til at fokusere på, hvad der var galt med film, der var instrueret af kvindelige instruktører, mens hun omvendt har fokuseret på alt det, der var rigtigt i film, som var instrueret af mænd.

- Jeg kan kun erkende, at jeg har gjort det, og det vil jeg ikke længere gøre, lyder det fra Hathaway.

Der er dog ingen følelser i klemme hos den danske instruktør Lone Scherfig efter Hathaways udtalelser.

Instruktøren udtrykker både sin begejstring og beundring for Anne Hathaways arbejde, siger en talskvinde for instruktøren til ABC News.

/ritzau/FOKUS

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 0 kr.