Det nye koncept med de nye værter Kamilla Walsøe og Anders Breinholt, fik ikke rystet søvnen ud af øjnene.

Et nyt koncept, intet mindre, vil den moderniserede 'Go’morgen Danmark' være. Med de nye værter, Kamilla Walsøe og Anders Breinholt, har TV 2's morgen-tv lovet ispiration til min hverdag, interessante gæster og eksperter med gode tips.

Det fik jeg alt sammen i morges, men i en version, der aldrig helt fik rystet søvnen ud af øjnene og som ikke adskilte sig påfaldende fra det, vi fik med de gamle, nu fyrede morgenværter, Line Baun Danielsen og Ole Stephensen: Lidt sofasnak, lidt sundhed, lidt mode.

Kamilla lagde ud med at indrømme at hun og Anders begge var lidt tørre i munden af nervøsitet. Desværre varede denne tørhed det meste af programmet. For de fleste interviews kørte for dem begge tamt efter noterne - uden overskud til at lytte og følge op på de svar, de fik.

Vi var lovet gæster med 'meninger, mod og holdninger', men vi fik det forudsigelige, ikke mindst en tandløs snak med tre ledende politikere. Blandt de hyggesnakkende gæster i sofaen var Iben Hjejle den, der udsendte mest morgen-energi. Vi ved godt, at det er vigtigt at spise morgenmad – alligevel fik vi et gabende langt interview om netop det. Det fik mit blodsukker til at dykke helt vildt. Til gengæld sted min irritation tilsvarende i indslaget med tip til fantastiske udsalgs-kup. Her blev der jublet over, at en 14.000 kroners festkjole nu kan nu fås for 7.000 og at det er tid til at købe den smoking eller det sæt kjole og hvidt, man savnede Nytårsaften. Suk!

Go’morgen Danmark er tv beregnet til at se med det ene øje – man går til og fra. Derfor de uendelige gentagelser af vejrudsigterne. Heldigvis var vejrmanden i morges Peter Tanev – han har mere charme end mange studieværter tilsammen.

Noget nyt er et fast indslag med ros og kritik af pop musik. Men hvorfor lægge det så sent som kl. 8:45, når målgruppen ikke kan se tv, fordi den - forhåbentlig - er på vej til skole eller job?

De mest iøjnefaldende fornyelser i det såkaldte 'multifunktion studie' var en flok stive birketræer og en pejs med slikkende gasflammer – ikke meget 'multi' i det.

Desuden et skærmbillede med svaner på træk. De flimrende fugle dukkede op som baggrund på underlige tidspunkter, bl.a. under det gabende kedelige interview om at være gæst til Nytårskur hos de kongelige: 'Så siger majestæten Godt Nytår'. 'Og hvad siger man så?'. 'Ingenting!'

'Ridderkapelforvalter' stod der på skærmen om den interviewede…hvad er sådan en? Det fik vi ikke at vide.

Kamilla Walsøe har forud for premieren sagt, at hun glæder sig til at grine. I morges blev det kun til anstrengte smil. Som da hun fortalte om sin fortid med kost og spand i Brugsen. Den sjove episode, da hun væltede og smadrede ting, blev ikke spor sjovt fortalt. Kamilla virkede i det hele taget noget indeklemt– det kan skyldes det mærkelige, sorte korset, hun optrådte i: Smid det og slap a’! Kamilla er foreløbig helt klart bedst når – sådan lidt speakeragtigt – taler direkte til skærmen.

Anders Breinholt har points forud - i kraft af sin fortid som impulsiv hurtigsnakker, ikke mindst som en af De Sorte Spejdere, et radioprogram som nok yder hans rødhårede skægvækst mere retfærdighed. Men han bamsede udstråling og glimtet i øjet er klare tv-kvaliteter. I morges var han for ofte nedsunket over sine noter under interviewene: Løft dit hoved, Anders, og vær til stede i samtalen!

Samarbejdet mellem Kamilla og Anders kom lidt nølende i gang i morges. De er caste’de som Den Runde (ham) og Den Skarpe (hende) – og de skal nok finde deres form sammen. Fra premieren er det Anders, man bedst husker. For hans overrumplende, nyskabende ord om sine tænder: 'birkes magneter', og for det pudsige indslag, hvor han skabte lidt luft i konceptet ved at gå ud af studiet og ned til hælebaren på Hovedbanegården, den hvis neonskilt vi så ofte har set i billedet.

Nu mødte vi 'bartenderen'. Han hedder Nick og synes, der er for mange træer i det ny-stylede studie, hvor det mest dynamiske af samtlige de 90 minutters 'Go’morgen Danmark' var en reklame spot for 'Go’ aften Danmark'. Her blev vi lovet indslag med smil og power på…men lur mig, det er garanteret også tomme løfter!

'Go' morgen Danmark'. Med Kamilla Walsøe og Anders Breinholt som nye værter.