Til oktober begynder lanceringen af en ny strategi på P3, skriver fagbladet Journalisten. Det betyder blandt andet, at flere programmer udgår til nytår

DR's ungdomskanal P3 kan se frem til markante ændringer i sendefladen.

Det fortæller redaktionschef Isabella Hindkjær fredag til fagbladet Journalisten.

Det sker, efter at det torsdag kom frem, at en række programmer og værter - i sin nuværende form - ikke bliver forlænget ved årets udgang. Det sker som en del af kanalens nylancerede kursskifte.

Som led i den nye strategi satser Isabella Hindkjær og P3 blandt andet på eftermiddagssendefladen, og her er hentet forstærkninger ind udefra.

Allerede i oktober indleder P3 første skridt, når kanalen lancerer et nyt program i den sene eftermiddag fra 16-18 i hverdagene.

Programmet skal hedde "Balalajka" og vil være et aktualitetsprogram. Værterne bliver 24syv-journalist Anton Ringdal og Mathilde Muus, som lige nu er vært på Skala.fm.

Ifølge redaktionschefen på P3 skal kanalen ikke blot være et lydtapet, men derimod langt mere være med til at sætte dagsordenen, fortæller Isabella Hindkjær til Journalisten.

- P3 skal fortsat være rigtig godt selskab. Vi vil gerne være pissesjove. Men det står ikke i modsætning til, at vi også kan lave vedkommende aktualitetsindhold om de største historier på dagen, siger hun til fagbladet.

- Vi kommer også til at kigge hele på hele vores musikportefølje – der har vi også lagt en ny strategi. Vores musikprogrammer kommer til at se markant anderledes ud, og dem har vi jo rigtig mange af igennem sådan en uge, fortsætter redaktionschefen.

Også P3's nuværende formiddagsprogrammer og "WeekendMorgen" lukker. Det samme gør programmet "De 17 %", der lige nu sender fra 14-16.

Isabella Hindkjær oplyser til fagbladet, at der vil komme flere ændringer og lukninger, end dem der er varslet og bekræftet indtil videre.

Præcis hvor mange programmer, der ikke kommer til at fortsætte ind i 2024, vil Isabella Hindkjær ikke løfte sløret for endnu, siger hun til mediet.

/ritzau/