Selv om nedlukningen af Danmark har sendt festivalen Musik i Lejet i midlertidig dvale, skal musikglade Tisvildeleje-elskere ikke snydes.

Derfor har folkene bag festivalen skabt Radio Lejet, som skal sende i uge 29 som erstatning for den aflyste festival.

Det skriver Mustik i Lejet i en pressemeddelelse, hvor den midlertidige radiokanal bliver beskrevet som et 'satirisk, legende og musikalsk radiohøjdepunkt for sommeren 2020'.

Til at styre løjerne – i hvert fald et par timer dagligt – har man hentet den erfarne radiomand Mikael Bertelsen til projektet. Den tidligere Radio24syv-chef skal være vært på sit eget program, som hver dag bliver sendt mellem klokken 9 og 13.

»Det bliver ligesom en sommerfugl, der kun lever i en uge, og hvor Tisvilde er verdens navle. Det bliver så lokalt, som man overhovedet kan forestille sig. Hvis livredderne på stranden observerer en fjæsing, eller der bliver set et pindsvin, vil vi klart overveje at gå i breaking,« siger han til Politikens iByen-sektion om projektet og tilføjer:

»Men hvis Nordkorea, Putin eller USA trykker på atomknappen, vil vi ikke beskæftige os med det.«

Foruden Mikael Bertelsen vil også en anden erfaren Radio24syv-herre få et program på kanal Radio Lejet. Hver dag vil man således også kunne høre programmet ’Drinktid' med forfatter og madanmelder Martin Kongstad.

Kanalen Radio Lejet vil kunne høres online såvel som på FM fra 13. til 19. juli fra klokken 6 om morgenen til midnat.

Undervejs vil der også blive sendt lyden fra havekoncerter med folk som Alex Vargas og Phlake ud i æteren.

»Radio Lejet er en kæmpe mulighed for alligevel at skabe mindeværdige stunder i Tisvildelejes omgivelser og samtidig bringe Musik i Lejet hjem til de mange festivalgæster, naboer og frivillige, der ellers havde set frem til sommerens festival,« lyder det blandt andet fra Musik i Lejets bestyrelsesformand, Peter Maarbjerg, der tilføjer:

»Vi glæder os til at være soundtracket til sommerferiefolket, der mere end nogensinde opholder sig inden for landets grænser.«