Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

I baren High Spirits på året Smukfest er det TV 2-kendisser, der på skift langer fadøl og andre våde varer over disken.

Lørdag er det blevet tv-værten Michèle Bellaiches tur.

I dagene før har hun været på skærmen i "Go' morgen Danmark", der i disse dage sendes live fra festivalen i Bøgeskoven. Derfor har hendes dage i Skanderborg set lidt anderledes ud end de fleste festivalgængeres.

- Jeg har levet som en slags spøgelse, siger Michèle Bellaiche og uddyber:

- Jeg er stået op klokken halv fire om morgenen, kun drukket kildevand og så er jeg taget hjem til mit hotel i Aarhus klokken 11 om formiddagen for at forberede mig til næste dag.

- Imens har jeg kunnet se, at alle andre bare har festet og været til koncerter. Så jeg har glædet mig ret meget til at komme her, siger hun.

Den lille smagsprøve på livet som bartender har da heller ikke skuffet, fortæller hun.

- Det er supersjovt at være her, lyder det fra den garvede tv-vært.

Barjob er noget, der måske for de flestes vedkommende hører ungdommen til. Men Michèle Bellaiche, der for tre måneder siden fyldte 50 år, mener ikke, at man kan blive for gammel.

- Det at være bartender har ikke nogen alder, synes jeg. Og så handler det jo om nogle af de samme ting, som når man er tv-vært, siger hun og uddyber:

- Man skal kunne tale med alle slags mennesker og gide at høre deres historie. Man skal også lige tage imod betaling og lave en masse drinks samtidig, så der er noget multitasking, som minder ret meget om at lave tv.

- Faktisk synes jeg, at jo mere menneskelig erfaring man har, jo nemmere er det at være bartender, siger Michèle Bellaiche, der har været på skærmen på TV 2 siden 1998.

På et enkelt område er hendes alder dog lidt en ulempe, siger tv-kendissen.

- Man skal kende alle mulige fancy drinks, som jeg ikke lige kender, lyder det fra Michèle Bellaiche.

Når bartjansen er slut, skal resten af aftenen bruges sammen med hendes datter, 20-årige Josephine, der har taget turen til Skanderborg.

- Så skal jeg bare hygge mig uden at tænke på arbejde, lyder det fra tv-værten.

/ritzau/

Andre læser også