Verdens mest berømte pop-star, den efterhånden meget sky Michael Jackson, dukkede op, da en anden legende, James Browns lå på lit de parade. Han bøjede sig ned ved kisten og sagde: - Jeg vil altid komme til at savne dig!

Det var tredje dag, at James Browns utrolig store fanskare fik mulighed for et sidste farvel. Tidligere på ugen var han bl.a. blevet mindet på Apollo Theatre i New York, hvor over 100.000 var mødt op.

I går var turen så kommet til James Browns hjemby, Augusta i staten Georgia.

Omkring 8.500 flokkedes om at komme hen til deres idol, og sige et sidste farvel. Ceremonien blev afholdt på det sted, som har stjernens navn.

Michael Jackson var også en af de mange, som tog afsked. For tiden bor han på et hotel i Las Vegas, og var fløjet til Augusta for at tage afsked.

Det var ikke planlagt, at Michael Jackson skulle frem til kisten. Men han gjorde det – og kyssede James Browns pande, hvorefter han kort sagde:

- Han var mit største forbillede. Da jeg så ham optræde første gang vidste jeg, at det var det jeg selv ville være. Og siden når jeg så ham, var han en utrolig inspiration for mig.

James Brown lå fremme i mørk jakke, rød skjorte og iført handsker.

Efter at alle havde sagt farvel ved den åbne kiste – dem der vel at mærke havde fået lov - blev legenden hædrer med en musikvideo fra hans sidste koncert i Augusta, hvor han bla. Sang Ray Charles ”Georgia on my mind”.

Sangeren James Brown, også kaldet "Godfather of Soul", blev 73 år. Brown døde, efter at han i sidste weekend blev indlagt på Emory Crawford Long Hospital i Atlanta, Georgia, med en alvorlig lungebetændelse.