Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Mew med Jonas Bjerre i front dominerede i alle tre kategorier, de var nomineret til i TV2 Zulus prisregn i Forum i går aftes.

TV2s frække dreng Zulu havde fået lov til at være længe oppe, da Zulu Awards for fjerde år i træk løb af stablen i går aftes.

Prisuddelingen, der er Zulus egen udgave af Oscar-uddelingen, blev holdt i Forum på Frederiksberg, hvor i alt 13 af de eftertragtede Zulu statuetter blev overrakt til dansk musik, film, TV, reklame og sport.

Badet i blitzlys ankom cremen af det danske jetset på den røde løber i Forums foyer. Aftenen blev styret af Zulus egen kontroversielle TV-vært, Jan Elhøj, men festen tilhørte Mew.

Det danske band, der i øjeblikket hitter med albummet »And the Glass Handed Kites« stak af med alle tre priser, de var nomineret til. Årets danske album, hit og sanger var forsanger Jonas Bjerre.

Seerne kunne stemme på favoritterne
De tre priser kan de stille ved siden af dette års Nordic Music-pris og MTV-pris. Til hendes egen store overraskelse vandt nytilkomne Anna David prisen for årets danske sangerinde, mens »Adams æbler« blev hyldet på filmfronten.

De nominerede i hver kategori var valgt af en jury bestående af tre repræsentanter fra den pågældende branche, men efterfølgende har det været op til seerne at stemme på deres favorit på Zulus hjemmeside.

På scenen underholdt australske Darren Hayes, der vidste sig at være ret vild med dansk musik, og engelske Craig David ved siden af en række andre udenlandske og danske kunstnere.

Zulu Awards 2005 bliver sendt på TV 2 Zulu i aften kl. 20.40. Der er optakt med Sara Bro på den røde løber fra kl. 20.00.

cmw@bt.dk

Andre læser også