En medinstruktør indrømmer, at han ikke tjekkede et våben fuldt ud, inden han rakte det til skuespiller Alec Baldwin. Det viser dokumenter.

Baldwin skød og dræbte den 42-årige filminstruktør Halyna Hutchins i en ulykke med våbnet, der altså ikke blev tjekket grundigt.

Også filminstruktøren Joel Souza blev ramt af skuddene, men kom sig hurtigt efter behandling på hospitalet.

Uheldet skete under en prøve, hvor Baldwin øvede en skydescene. Han fik overrakt en Colt-revolver af en medinstruktør - med klar besked om, at våbnet ikke var ladt med skarp ammunition.

Medinstruktøren har efterfølgende fortalt politiet, at han husker at have set ammunition i våbnet, før han gav det til skuespilleren.

- Han (medinstruktøren, red.) skulle have tjekket dem alle, men gjorde det ikke og kan ikke huske, om den våbenansvarlige drejede tromlen for at vise ham, hvad der var inde i våbnet, fremgår det i en erklæring.

Episoden skete torsdag i sidste uge under optagelserne til westernfilmen "Rust" i den amerikanske delstat New Mexico.

Der er i forbindelse med efterforskningen blevet fundet 500 patroner på filmsettet. Det fortalte Adan Mendoza, som er sherif for politiet i Santa Fe County, på et pressemøde onsdag.

Han fortalte også ifølge nyhedsbureauet Reuters, at der var en afslappet holdning til sikkerheden på filmsettet, inden hændelsen fandt sted.

Derudover bliver dem, der "inspicerede eller håndterede våbnet," før Alec Baldwin fik det, adspurgt yderligere, lød det fra Mendoza.

- Vi vil prøve at fastslå præcist, hvordan det sket, og om de burde have vidst, at der var en skarpladt patron i våbnet.

Optagelserne af filmen, der havde været i gang siden 6. oktober, blev øjeblikkeligt standset efter ulykken.

Alec Baldwin er producer på filmen og dens hovedrolleindehaver.

/ritzau/AFP

Andre læser også