Når "X Factor"-finalen løber af stablen på fredag, bliver det uden den verdensberømte djs voksne solister.

Den berømte dj Martin Jensen debuterede som dommer i årets "X Factor", men det bliver langt fra en spændende finalegyser, når han næste uge sætter sig ved dommerbordet.

I fredagens semifinale røg hans sidste finalechance, Dan Laursen, nemlig ud. Dermed er alle hans tre deltagere ude af musikprogrammet lige før den store aften.

Ifølge Martin Jensen var der dog ikke andet, han kunne have gjort.

- Der er kun tre pladser i finalen, og der er det talent, der er at arbejde med. Nogle har gaver, og det er det, det ender i til sidst.

- Man kan selvfølgelig gøre meget på tre måneder, men alligevel. Jeg har 100 procent gjort, det der skulle gøres, siger han efter showet.

Fredag blev to deltagere sendt hjem af seerne, der sad med magten mens dommerne kun kunne krydse fingre for deres deltagere.

Den første, der blev sendt hjem, var 36-årige Dan Laursen, som ellers var Martin Jensens sidste håb for at vinde programmet.

Ifølge Martin Jensen er der flere parametre, der spiller ind i Dan Laursens exit.

- Det er ikke Dans dag i dag, men alle i semifinalen er pressede, og de er trætte. Det skal tages in mente, siger han og fortsætter:

- Dan har haft en lang uge ligesom de andre. Og det er det samme, når jeg selv turnerer. Nogle dage er mere uskarpe end andre.

Martin Jensen var også coach for Hiba Chehade, der røg ud i allerførste liveshow, og Vilson Ferati, der blev sendt hjem i tredje liveshow.

Den berømte dj har trods det fået alt det ud af sæsonen, som han havde håbet på.

- Jeg synes, det var det, det skulle være. Den mængde tid man bruger, er sindssyg.

- Jeg er soloartist. Jeg ved hvordan, jeg kan presse mig selv, men man ved ikke, hvordan man presser folk bedst, når man ikke kender dem, siger han.

Martin Jensen er ikke sikker på, at han er klar til revanche i en ny sæson af "X Factor".

- Jeg håber, verden åbner op, og jeg kan komme ud igen og gøre det, jeg gør bedst.

- Tv er sjovt, men man må også kigge lidt økonomisk på tingene, slutter han.

Martin Jensen har en sidste aften i denne sæson af "X Factor", nemlig finalen på fredag, hvor Solveig, Nikoline Steen Kristensen og Simon & Marcus skal synge om sejren i "X Factor" 2021.

I finalen skal de resterende deltagere synge flere gange.

Det kan ses på TV2 og streamingtjenesten TV2 Play fra klokken 20.00.

/ritzau/