Lyt til artiklen

Mariah Carey er berygtet for kun at have givet 30-40 koncerter i sin 15 år lange karriere, men når hun for første gang sætter sine diva-fødder på dansk grund, gør hun det grundigt.

Dels tilbringer hun tre dage i København, og dels øver hun i to dage med sit band. Kun til mandagens optræden i Tivoli samt et enkelt job mere i Tyskland.

Siden sit Live 8-bidrag i London i lørdags har den 35-årige sangfugl øvet med bandet søndag og mandag. Tirsdag gav hun interviews til engelsk presse, og det fortsætter hun med i Tyskland resten af ugen, hvor en planlagt koncert er aflyst, så hun nu kun skal optræde ved en messe i Karlsruhe lørdag.

Søndag aften kommer hun så til København, hvor hun indkvarterer sig på Hotel D'Angleterre og slapper af hele mandagen indtil koncerten om aftenen i Tivoli. Hvorefter hun tirsdag giver interviews til nordisk presse, inden hun rejser hjem til USA.

Fordi hendes besøg i den grad er en promotion-begivenhed, og fordi Tivoli selv står for lyd og lys til koncerten, koster hun ikke liste-prisen for en koncert med en superstjerne. Men det er stadig »mange penge«, bekræfter koncertarrangør John Christoffersen som på mandag skal tage imod USAs allervarmeste musiknavn.

Så sent som i sidste uge gik hendes single »We Belong Together« fra hendes tiende studiealbum »The Emancipation Of Mimi« - i sin 13. uge på listen - igen helt til tops på Billboards liste over USAs mest solgte singler. Ligesom den er nummer 1 på airplay-listen.

I Tivoli forbereder de også mødet med en hot diva. Siden koncerten blev offentliggjort, har de fået henvendelser fra fans i hele Europa der vil komme til byen. Måske kommer det til at minde om de gange cirka 50.000 har stået foran Plænen og hørt Aqua i 1998 og Sting i 2001.

Kom i god tid
»Vi vil meget gerne ha' at folk får en behagelig oplevelse, så vi vil hellere lukke lidt færre end for mange ind.

Derfor kan der blive et tidspunkt, hvor vi i selskab med politi og brandvæsen bliver nødt til at lukke indgangene i kortere eller længere tid. Og derfor opfordrer vi alle til at komme i god tid,« siger Simon Verheij fra Tivolis kommunikationsafdeling.

den@bt.dk

Mariah Carey i Tivoli på mandag kl. 22, gratis med indgang til Tivoli.