Mads Brüggers næste film, »Operation Celeste«, lader til at blive mindst lige så kontroversiel som hans foregående, »Ambassadøren«.
Mads Brüggers næste film, »Operation Celeste«, lader til at blive mindst lige så kontroversiel som hans foregående, »Ambassadøren«. Foto: Keld Navntoft

I »Operation Celeste« sætter Mads Brügger fokus på omstændighederne omkring tidligere FN-generalsekretær Dag Hammarskjölds død

Mads Brüggers næste film, »Operation Celeste«, lader til at blive mindst lige så kontroversiel som hans foregående, »Ambassadøren«.

I »Operation Celeste« borer han i omstændighederne omkring tidligere FN-generalsekretær Dag Hammarskjölds død. Faktisk mener Brügger at have beviser for, at svenskeren, som efter sin død modtog Nobels fredspris, blev snigmyrdet. Det skriver kino.dk.

Dag Hammarskjöld var generalsekretær i FN fra 1953 til sin død ved et flystyrt i Zambia i 1961, og han kæmpede netop i sin tid som generaldirektør for de afrikanske nationers rettigheder og modarbejdede dermed amerikanske, britiske og russiske interesser.

Der findes dem, som tror, at både England, USA og Rusland havde en finger med i spillet om hans død, og den danske dokumentarist er en af dem.

Mads Brügger beskriver ifølge kino.dk filmen som en politisk thriller på højeste plan, hvor John le Carré møder Graham Greene:

- Det bliver en meget cool, Errol Morris-agtig, matematisk præcis afsøgning af Dag Hammarskjölds død.

Hvornår »Operation Celeste« kan ventes i biografen er endnu uvist.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.