Lyt til artiklen

Et lavt selvværd har ofte været en hæmsko for Silas Holst. Men nu vil den prisvindende performer lægge det på hylden med sin nyvundne Reumert i ryggen.

Silas Holst gik på scenen søndag aften i kulturhuset Odeon i Odense for at modtage dansk scenekunsts mest prestigefyldte pris, en Reumert-statuette.

Den fik han i kategorien Bedste Mandlige Hovedrolle for sin præstation som dragqueenen Lola i Det Ny Teaters opsætning af musicalen 'Kinky Boots'.

Silas Holst kalder aftenen for en, som han aldrig nogensinde vil glemme, for det er en hemmelig drøm, han har haft i 24 år.

Det fortæller han i et Instagram-opslag dagen derpå.

'Et lavt selvværd har ofte stået som en hæmsko for mig i mit arbejde. Det vil jeg nu lægge på hylden og føle mig tilfreds med mig selv! Alt det gør den hæder i går ved mig!' skriver Silas Holst og fortsætter:

'Jeg er lykkelig for prisen og lykkelig for at føle, som om jeg er nået i mål! Ord kan ikke beskrive helt, hvor vildt det er for mig. Jeg havde aldrig regnet med at vinde den i går,' lyder det fra den 39-årige danser og skuespiller.

Silas Holst vandt prisen foran Søren Pilmark, der var nomineret for sin præstation i 'En folkefjende' på Nørrebro Teater, og den fremstormende skuespiller Nicolai Jørgensen for sin titelrolle i 'Jean de France' på Grønnegårds Teatret.

/ritzau/