At en fremragende skuespiller går bag kameraet, er hverdag i Hollywood. Men langt fra i Danmark hvor Paprika Steen har taget skridtet med »Lad de små børn«.

Og står det til hovedparten af de danske anmeldere, magter hun opgaven så godt, at hun skal være mere end velkommen til at gøre det igen.

Som du kan se her i B.T., kastede det fem stjerner af sig. Og samme hold er Berlingske Tidendes Ebbe Iversen på.

»En stærk, hård og voldsomt vedkommende film,« skriver han indledningsvis i sin anmeldelse og fortsætter: »Den er et indtrængende drama om så voldsomme psykologiske mekanismer som uligevægt, forstillelse, fortvivlelse og hævntørst, men i den debuterende instruktør Paprika Steens imponerende sikre håndtering holder den sig langt væk fra det melodramatiske.

Man håber inderligt på en lysere fremtid for Claes og Britts (filmens hovedkarakterer, red.) kvæstede ægteskab. Og på flere film instrueret af Paprika Steen.«

Intensiteten bærer
I Information - som dog opererer uden stjerner - kalder Morten Piil filmen Paprika Steens »sikre debutfilm, der trænger sig helt ind i sorgens marv og ben.« Og, tilføjer han, »som instruktør tilstræber Paprika Steen en enkelhed, som lader spillets intensitet og nuancer snarere end billedets udtrykskraft bære scenerne. Retorik eller sentimentalitet undgås til fordel for lavmælt inderlighed.«

Eller som udtrykt i Weekendavisen af Nikolaj M. Lassen: »En nakkehårsrejsende oplevelse om menneskelig sårbarhed og trangen til at elske.

Spillerne er ikke bare fantastisk godt castet, de er også instrueret med tydelig sans for detaljerne, en sans som den tre-dobbelte Bodil-vinder Paprika Steen selv mestrer som skuespiller.

Med sin blanding af skrøbelig poesi og uforfærdet råstyrke vidner filmen om en instruktør, der har både mod og hjerte til at fortælle de store historier. Dem man tænker over, dem man tager med sig. Forhåbentlig kommer der flere til.«

Dette ønske er dog knap så udtalt hos hverken Politiken eller Jyllandsposten, der hver især nøjes med tre hjerter og stjerner.

Sidstnævnte kalder den »periodevis lumsk kedelig« og »ikke engagerende nok for tilskueren«, mens Politiken godt nok insisterer på, at der både er »skarphed og menneskeklogskab i filmen«, men at den alligevel fremstår »underligt uengagerende.«

Og i aften kan du så prøve at finde ud af, hvad du selv mener! suss@bt.dk