Lyt til artiklen

I 2005 lagde rapperen L.O.C. sprut og stoffer på hylden. Nu er han klar med et nyt dobbeltalbum

Han har levet det vilde liv med druk og stoffer, men er også kommet ud på den anden side. Liam O'Connor bedre kendt som L.O.C. er tilbage med et nyt album. Her kaster han sig over intet mindre end de syv dødssynder.

Der har været stilhed på lydfronten, siden Liam OConnor i 2005 lagde alkohol og stoffer på hylden, men sidste år satte L.O.C. sig for at beskrive de syv dødssynder: hovmod, vrede, begær, jalousi, grådighed, fråseri og dovenskab, som han ser dem i sig selv, men også hvordan nogle folk opfatter dem som positive egenskaber.

Det blev til dobbeltalbummet Melankolia/XXXCouture, der i alt indeholder 14 sange - to om hver dødssynd.

Udkommer på irsk festdag
At L.O.C.s nyeste skive kommer på gaden netop 17. marts er ingen tilfældighed. Denne dag hedder St. Patricks Day og er en irsk festdag, hvor man hylder Sankt Patrick.

Liam selv fejrer også dagen ofte ved at gå på pub med sin irske far og se på fulde mennesker.

Men selv om denne dag efterhånden står i drukkens tegn, holder den ædru alkoholiker sig på måtten.

- Hvis jeg ikke kan stå for det længere, smager jeg lige på toppen af skummet på en Guinness og tænker: 'mmm, det var dengang', fortæller Liam, der dog ikke ved, om han har tid til at fejre dagen i år på grund af pladeudgivelsen.

B.T. fik L.O.C. til at uddybe, hvordan han selv synes, dødssynderne kommer til udtryk i ham. Læs herunder hvad han sagde.

L.O.C. om de syv dødssynder
Hovmod

- Nu bor vi jo i Jantes land, men denne opmærksomhedssøgende ting synes jeg er et ret ucharmerende træk, som jeg ikke desto mindre også selv har. Jeg tror egentlig, jeg gør en dyd ud af at være lige så ydmyg, som jeg er hovmodig, for ellers ville det stikke helt af med mig.

Vrede

- Det er noget, jeg synes, jeg har haft let til før i tiden. Jeg vil helst undgå det, for der kommer ikke noget konstruktivt ud af det. Nogle gange kammer tingene dog lidt over, og så skal jeg kæmpe lidt for at styre mig selv. Men så er det også, fordi jeg er blevet virkelig pissed off!

Begær

- Det er jo et instinkt på mange måder. Begær er en stor drivkraft i mit liv. Sex er en af de ting i verden, hvor man rent faktisk kan blive høj uden at skulle ryge en fed. En af de ting, der har sat mig i den situation at være ædru alkoholiker og at have gjort nogle ret ekstreme ting i mit liv, er, at jeg har haft en tendens til at gå til grænsen.

Jalousi

- Det er - ud over hovmod - det værste træk, man kan finde i sig selv. Og det kan jeg kun udtale mig om, fordi jeg selv har haft det inde på livet. Jeg har set mig selv i situationer, hvor jeg har været en modbydelig satan. Jeg har det sådan, at det ikke er godt for noget at være jaloux. Men jalousi og vrede går hånd i hånd.

Grådighed

- Jeg er rimelig afklaret med grådighed. Den er et nødvendigt onde, og jeg kommer alligevel nok til at fucke up på et tidspunkt (og miste mine penge, red.), og så må jeg bruge det som en slags motivation. Der er jo ikke nogen bedre motivation end at finde ud af, at du ikke får noget at æde.

Fråseri

- Det er en af de ting, jeg synes, jeg rummer begge dele af. Både det negative og det positive, som også kommer til udtryk på pladen. Det er ikke et nødvendigt onde, men bare et basalt træk, jeg har. Jeg kan ikke løbe fra, at jeg selv fråser ad h... til, men jeg synes ikke, det er specielt tiltalende.

Dovenskab

- Som dødssynd betyder den jo mest i kraft af, at man ikke værdsætter det, man har. Men den dødssynd rummer jeg ikke specielt meget - ikke længere. Jeg bliver nødt til at se tilbage for at finde det i mig selv, for jeg prøver at få det meste ud af alting lige for tiden.