Lyt til artiklen

Kylie Minogue leverede et super show søndag aften i Forum.

Vi begynder med slutningen.

Det sker kun på ganske specielle aftener, at Kylie Minogue giver sit gamle 80’er monsterhit »I Should Be So Lucky«. Det hævder et af hendes fansites. Men netop i aftes i Forum skulle vi være så heldige. La Kylie fik en i forvejen overophedet og solbranket sal op i det ultraviolette discokuglefelt med den gamle Stock, Aitken og Waterman-klassiker.

Man kan kun have den største r.e.s.p.e.k.t. for 40-årige Kylie.

Stort set lige siden »I Should Be So Lucky« 1987 og Forum i aftes har Kylie taget de rigtige beslutninger. Hun bliver aldrig power skønsanger som Celine Dion eller generations/kvindeikon som Madonna. Til gengæld har omgivet sig med de rigtige producere, sangskrivere, rådgivere - og designere. Og i øvrigt har hun flest sko.

Som hun engang sagde: - Der har ikke været nogen tragedier i mit liv. Kun tragisk outfit.

Vi ved alle, at det ikke er rigtigt. Men det siger alt om Kylies »X2008« show.

Det blev en aften med ekstrem extravaganza. Mage til lækkert og spektakulært show er næppe set tidligere.

Den sidste turné »Showgirl – The Homecoming Tour« – ramte Aalborg for et års tid siden – var en hyldest til Kylies karriere, fansene og livet. I maj 2005 tog danseglade Kylie som bekendt en slowfox med manden med leen i forbindelse med en kræftoperation.

Det nye show skulle vise sig at blande lige dele science fiction, Broadway, electronica, futuristisk pop, lummer natklub, elegant sex - dansere og sceneskift, hyppigere end en gennemsnitlig dansk politiker skifter mening - og midt i det hele den lille frontfigur, som var tydeligt påvirket af et medlevende publikum.

Vel er naboens søde datter i dag en vamp med både X, sex og heks factor, men også et menneske.

Showet er bygget op i syv temaer. Med klar overvægt af nye sange, især fra »X« fra 2007. Det starter meget electronisk, meget disco, meget house. Efter en times tid, ret ensformigt.

Men netop som jeg skulle til at melde house forbi, kom dels danske Cutfather og Jonas Jeberg »Like A Drug« (de blev hyldet fra scenen), det geniale »2 Hearts« og så den fremragende ballade »Flower«, som mærkeligt nok blev kasseret til »X«.

Uden melodisk afveksling (og lidt genkendelighed for den ikke-fundamentalistiske Kylie-fan), ville det være for meget tonstungt BEAT. Selvom »Your Disco Needs You« og »Kids« næsten er bedre live.

Med sanse sex-plosionen Kylie stadig rungende i ører, øjne, sind og mellemgulv forlod jeg opstemt Forum. Men kunne ikke lade være med at tænke, hvad blev der af popsangerinden Kylie Minogue? Måske varsler »Flower« noget nyt?

Kylie Minogue, »X2008«, søndag aften i Forum