Den danske kronprinsesse er blevet mødt med stor interesse i Texas, hvor hun har fortalt om danske styrker.

Hun var ganske lille, da hendes far, John Donaldson, tog et job i Houston og flyttede familien fra Tasmanien til Texas.

Men selv om kronprinsesse Mary ikke husker meget andet end jul, halloween og sin første skoledag på Clearlake Elementary School i Houston, så har hun alligevel nydt at være tilbage i delstaten, hvor hun tilbragte et år som barn.

I Texas har hun været med til at promovere Danmark og skabe forbindelser til USA i et fremstød, hvor hun både har sat fokus på danske kunstnere, der drømmer om at slå igennem i USA og fortalt om de mange vigtige tiltag, Danmark gør i forbindelse med blandt andet klimaforandringer, grøn energi og udfordringer i sundhedssektoren.

- Det har været nogle fantastiske dage her i Houston. Vi har fået lov at promovere nogle af de bedste udbud, vi kommer med fra Danmark indenfor energi og sundhed og kultur, siger kronprinsessen.

Hun føler, hun er blevet taget godt imod - ikke bare personligt, men også i kraft af den viden, hun og resten af delegationen af danskere har kunnet dele ud af.

- Texanerne er kendt for deres gæstfrihed, og den har vi fået meget af. Det er meget varme mennesker, siger kronprinsessen.

- Men jeg mener også, at vi er blevet mødt med stor interesse for, hvad vi kommer med i bagagen fra Danmark og alle de fantastiske innovationer og teknologier og kultur og kunst, vi har. Der har været stor interesse for videre samarbejder, så det er rigtig, rigtig positivt, siger hun.

Selv er hun stolt af det arbejde, der er blevet gjort i Texas, hvor hun både har besøgt festivalen South by South West (SXSW), holdt tale om grøn energi og besøgt et af verdens største hospitaler og fortalt om, hvordan det danske sundhedsvæsen arbejder.

- Der er selvfølgelig gjort et forarbejde med at matche vores kompetencer med de interesser og behov, der er, så det er med stolthed, at man kan være med til at fremme og oplyse om det, vi kan i Danmark, siger kronprinsesse Mary.

Hun håber, at hendes arbejde med fremstødet, der blev lanceret sidste år, kan skabe endnu flere broer mellem Danmark og USA.

- Jeg tror, det har været et meget succesfuldt fremstød, og nu er det op til generalkonsulen og ambassadøren og virksomheder at tage det næste skridt og sørge for, at de nye relationer bliver bygget på, og at dem, der eksisterer, bliver styrket, og at vi skaber nogle rigtig fantastiske samarbejder fremadrettet til gavn for begge vores lande, siger hun.

/ritzau/