Kort tid inden skoleklokken ringer ind til et nyt år, er prins Christian og prinsesse Isabella ifølge B.T. taget på Smukfest med deres far, kronprins Frederik.

Mens det er stadig er uvist, hvor kronprinsparrets to ældste, prins Christian og prinsesse Isabella, om ganske kort tid begynder i henholdsvis 2.g og 9. klasse, nyder de to royale børn det sidste af sommerferien på årets Smukfest.

Den 16-årige prins og den 15-årige prinsesse befinder sig ifølge B.T. i Bøgeskoven i Skanderborg fredag aften.

I mange folkeskoler begynder det nye skoleår nu på mandag den 8. august. Prinsesse Isabella skulle være begyndt i 9. klasse på Herlufsholm, hvor hendes storebror, prins Christian, allerede gik i gymnasiet.

Beslutningen om at melde børnene ud af Herlufsholm blev truffet som konsekvens af den skarpe kritik, Styrelsen for Undervisning og Kvalitet rettede mod kostskolen.

Kritikken kom efter en TV 2-dokumentar skildrede, at der blev begået seksuelle krænkelser, mobning og vold blandt nogle af eleverne.

Fra andre kanter ramte en kritik også kronprinsparret, som blev klandret for at have været for langsomme til at træffe beslutningen. Især grundet kronprinsesse Marys arbejde i organisationen Mary Fonden, der arbejder for at bekæmpe mobning.

Men truffet blev beslutningen, og siden har der været stille fra Kongehuset, om hvor i landet prins Christian og prinsesse Isabella skal finde skolebøgerne frem henne.

Sikkert og vist er det, at de fredag aften befinder sig i Skanderborg på årets Smukfest.

Her venter navne som Lis Sørensen og Rick Astley og en hiphop-hyldestkoncert med en række store danske stjerner på scenen. Fra fremadstormende Tessa til de erfarne herrer i Østkyst Hustlers.

Kronprins Frederik er en flittig gæst på Smukfest.

Mange husker måske, da han pludselig dukkede op midt på Bøgescenen til Nephews koncert i 2018.

Her skulle en yderst veloplagt tronarving agere dommer, da bandet traditionen skulle vurdere, om det var den højre eller venstre side af publikum, som sang højest på nummeret "Worst/Best Case Scenario".

/ritzau/