Skuespilleren Nicolaj Kopernikus modtog i dag Ove Sprogøe Prisen på 30.000 kr.

En glad og rørt Nicolaj Kopernikus modtog i dag Ove Sprogøe Prisen, der er en hyldest til Ove Sprogøe - en af Danmarks mest folkekære skuespillere - der i dag ville være fyldt 88 år. Prisen på 30.000 kr tildeles en dansk skuespiller, der har præsteret det usædvanlige på teater, tv eller film i 2007.

Kritiker Gregers Dirckinck-Holmfeldt, der sidder i udvælgelseskomitéen sammen med Ove Sprogøes søn, Henning Sprogøe, og skuespillerne Morten Grundwald og Lisbeth Dahl, overrakte Nicolaj Kopernikus prisen.

- Jeg er glad for at mit arbejde blive påskønnet, og rørt over at der bliver sat pris på det, jeg laver, sagde Nicolaj Kopernikus efter overrækkelsen.

- Med prisen vil jeg indføre noget i mit eget liv, nemlig i svære situationer at stille mig selv spørgsmålet: Hvad ville Ove Sprogøe have gjort? Så kan jeg muligvis gøre det samme, forhåbentlig med samme fantastiske karriere til følge, forsatte han.

Nicolaj Kopernikus har bl. a. medvirket i spillefilmene ’Bænken’, ’De fortabte sjæles ø’ og ’Hjemve’ samt i tv-serien ’Charlot og Charlotte’. Og senest i DRs succes-serie ’Forbrydelsen’ som flyttemanden Vagn, der i sidste afsnit viste sig at være Nannas morder.

- Jeg var bange for, at folk ville spytte efter mig på gaden, når det blev afsløret, at jeg var Nannas morder, men tværtimod har jeg fået mange fine kommentarer, siger Nicolaj Kopernikus.

De 30.000 kr. vil Nikolaj Kopernikus bruge på at rejse med sin familie.

Dagen i dag er også en bevægende dag for Morten Grundwald, hvor han mindes sin gode ven og kollega gennem mange år.

- Det er en dag med minder og megen nostalgi, lyder det fra Olsen Bandens ’Benny’.

Om Nicolaj Kopernikus siger Morten Grundwald:

- Han lever op til de kvaliteter, vi ser efter i forbindelse med overrækkelsen af Sprogøe Prisen. Vi bestræber os på at finde en værdig modtager, og det er virkelig lykkedes i år.

Lisbeth Dahl gav Nicolaj Kopernikus et tillykke med på vejen og sagde:

- Nicolaj er talentfuld, dejlig, varm og, ja alt det der kendetegner en dygtig skuespiller, og som også kendetegnede Ove Sprogøe.