Arkivfoto: Caitlyn Jenner, der tidligere hed Bruce Jenner, var offer for en joke af Ricky Gervais ved dette års Golden Globe Awards REUTERS/Carlo Allegri
Arkivfoto: Caitlyn Jenner, der tidligere hed Bruce Jenner, var offer for en joke af Ricky Gervais ved dette års Golden Globe Awards REUTERS/Carlo Allegri Foto: CARLO ALLEGRI

København: Det er efterhånden blevet en tradition, at Ricky Gervais fornærmer alt og alle, når han trækker i gallatøjet og agerer vært på de prestigefulde Golden Globe-uddelinger.

Den britiske grinebider har tidligere antydet, at Tom Cruise er homoseksuel og gjort grin med Charlie Sheens alkoholmisbrug, og denne gang gik han hårdt til Caitlyn Jenner, hvilket har fået flere til at beskylde ham for transfobi.

FILM-GOLDENGLOBES/

Caitlyn Jenner, der er en tidligere mandlig OL-atlet, gennemgik en meget omtalt kønsskifteoperation i 2015, og derudover er hun en kendt tv-personlighed i USA fra programmet "Keeping Up with the Kardashians".

»Sikke et år hun har haft! Hun blev en rollemodel for transpersoner overalt og viste stort mod ved at nedbryde barrierer og ødelægge stereotyper. Hun gjorde dog ikke meget for at ændre synet på kvindelige billister« tilføjede komikeren med henvisning til, at Jenner også var involveret i en bilulykke, som kostede en person livet.

Billede fra ulykken, der involverede Caitlyn Jenner. En person omkom i ulykken, der foregik i februar måned 2015 REUTERS/Jonathan Alcorn/Files

Joken førte til flere vrede udfald mod Ricky Gervais på de sociale medier fra brugere, der beskyldte komikeren for at være transfobisk. Selv tog værten dog ikke beskyldningerne så tungt.

»At antage at en joke om Caitlyn Jenner automatisk er transfobisk, er det samme som at antyde, at en joke om Bill Cosby automatisk er racistisk,« skriver Gervais på Twitter og tilføjer:

»Du har alt mulig ret til at blive fornærmet, bare lad vær med at græde, når alle er ligeglade,« lyder det brysk fra Gervais, der samtidig glæder sig over den omtale, som kontroverserne giver ham.

/ritzau/FOKUS

Ricky Gervais var vært ved den 73. Golden Globe Awards i Beverly Hills, California, den 10. januar

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.