BLUNT, "You don't know" (Universal)
Det første resultat af TV-3s "Rockidolers" anstrengelser er omtrent så overbevisende som en fredagsbøn i Dansk Folkeparti.

For dem, som ikke måtte vide det, er Blunt navnet på den rockgruppe, TV-3 har konstrueret i løbet af deres højt opreklamerede »Rockidoler«-udsendelser. Nummeret »You Don't Know« er det første resultat af de fem udvalgte musikeres anstrengelser, og den er omtrent så overbevisende som en fredagsbøn i Dansk Folkeparti.

Stilistisk har vi at gøre med en træt slægtning til Dizzy Mizz Lizzys »Thorn In My Pride«, og som man vel kunne forvente det af et band, som slet ikke er noget band, men en konstruktion, så hænger musikken i tempo og er overvejende tungere i røven end en flodhest med hofteproblemer.

Det kan sådan set heller ikke undre, hvis man har fulgt med på TV. Producer Kim Hyttel, Sort Sol-sanger Steen Jørgensen og Anders Reuss fra pladeselskabet Universal, som blandt mange håbefulde musikere udvalgte de fem i Blunt, gjorde det jo ud fra begavede kriterier som »en fed udstråling« og en »fed energi«. Hvis nogen blev valgt, fordi de var gode musikere, må jeg have været ude og lave kaffe, da det skete.

Sanger på dybt vand

Som det er fremgået af TV-udsendelserne, er den eneste i Blunt med 100 procent rockattitude den unge kvindelige guitarist Reni Schröder Larsen, mens den stakkels popsanger Thomas Holm er kastet ud på alt for dybt vand. Manden er oplagt popsanger og har hverken attitude eller vokal gennemslagskraft til at stå i spidsen for et rockband.

Jo, jeg ved godt, at det kan lyde hårdt, og Blunt har kun eksisteret så kort, at de dårligt har haft tid til at finde sig selv som band endnu, men de har for fa'en selv stillet op til dette klamt kalkulerede projekt. Jeg vil give dem to stjerner for det pænt medrivende omkvæd i nummeret, men jeg er altså dybest set også et venligt menneske.

Musikerne har for så vidt ingen grund til at skamme sig, men det har Kim Hyttel, Steen Jørgensen, Anders Reuss og TV 3 i allerhøjeste grad. Og så er det i øvrigt til at skrige over, hvis det her bliver et hit, når man ved, hvor mange rigtige bands derude, som i årevis har slidt i øvelokaler, som er lydisoleret med afslag fra pladeselskaberne.

I må ha' det. Jeg tror, jeg vil sætte P.O.D.s »Satellite« på - det må være på tide med noget ROCK.

BLUNT,

»You Don't Know«

(Universal - single)