TV 2’s nye iværksætter-talentshow ’Vejen til Seier’ er en kedelig kopi af DR1’s ’Løvens hule’.

Saxo Bank-stifter Lars Seier indtager den ensomme hovedrolle som talentspejder, men i stedet for en kontant milliardær på jagt efter guld får man en blød og sindig bamsefar, der virker alt for sød ved deltagerne.

Efter fire succesfulde sæsoner af ’Løvens hule’ på DR1 har TV 2 traditionen tro nu forsøgt at lave deres egen udgave af konceptet, hvor håbefulde iværksættere skal sælge deres idé foran et tv-hold.

Det præsenteres X Factor-agtigt med 700 ansøgere, der hurtig koges ned til 18 deltagere med luksushotellet D’Angleterre som tv-studie-ramme.

Problemet er bare, at det er alt for kedeligt.

Lars Seier og 'Viljen til seier' sendes hver mandag.
Lars Seier og 'Viljen til seier' sendes hver mandag. Foto: TV 2 / DANMARK © (copyright TV 2)
Vis mere

Hvor der i ’Løvens hule’ sidder fem sultne løver og kaster sig om med penge, hurtige bud og catchphrases som ’kick-ass’, ’eksekvér’ og ’derfor er jeg ude’, foregår det i et helt andet sløvt tempo i ’Vejen til Seier’.

Man har helt sikkert villet vise flere nuancer af iværksætter-livet og give seerne et indblik i processerne, der går forud for investeringer, ligesom Lars Seier både tager sig tid til at hive eksperter ind og tester koncepterne i virkeligheden, før han slår til.

Det er bare ikke så spændende – og de medvirkende virker lidt som kasserede deltagere fra ’Løvens hule’, der nu lidt halvbøvet forsøger at lokke penge ud af Lars Seier med deres knap så fede projekter.

Det er Lars Seiers debut som hovedperson i et tv-program, og selvom han helt sikkert har et kæmpe talent for at lave gode forretninger, så egner han sig umiddelbart ikke som frontmand i et underholdningsshow.

Han er mildt sagt ikke nogen Jesper Buch, når han helt sindigt kigger på sine iværksættere, giver dem et kort ’tak, fordi I kom’ og så først bagefter, når han er alene foran kameraet, siger, hvad han reelt set tænker om produktet.

I ’Løvens hule’ er der en god dynamik løverne imellem. De kan piske en stemning op og drille hinanden på kryds og tværs.

I ’Vejen til Seier’ har Lars Seier bare en rar assistent til at sidde ved siden af sig, uden det slår det mindste gnister.

Man tænker, at Lars Seier aldrig selv havde klaret en casting til ’Løvens hule’, hvor han hurtigt ville forsvinde mellem egoer som Christian Stadil og Jesper Buch.

Denne anmeldelse er udelukkende baseret på første afsnit, og måske bliver det mere underholdende de næste par uger, når ’Vejen til Seier’ fortsætter fra ’audition’-runden til test-fasen.

Men ligesom det altid er sjovest at se de indledende runder i ’X Factor’, tror jeg næppe, Lars Seiers videre tv-”rejse” med iværksætterne bliver nogen fest.

Der mangler konsekvens, resultater og følelser. Og når Lars Seier ikke engang tør sige fra over for en fyr, der kommer ind med et - på papiret - håbløst, milliondyrt whiskey-projekt i udviklingsfasen, så er der ingen grund til at se videre med.