Anne Linnets formue bliver mindre og mindre.

Anne Linnets tal ser ikke gode ud. I det seneste regnskab for hendes hovedselskab Linnet Songs er der røget 1,4 mio. kr. ud af kassen, og alene de sidste to år har direktøren ødslet seks mio. væk på sit nye pladeselskab Circle Records.

Op gennem 1980erne var Linnet ellers en af rock-dronningerne Anne, Sanne, Hanne og Lis, der blev spået en lang regeringsperiode. Men ser man tilbage, har den nu 49-årige komponist og sangerinde ikke haft nogen musikalske salgssucceser siden sine Kai Normann Andersen-fortolkninger i 1995.

Redningen for både sangkarrieren og forretningskvinden skulle være Circle Records, der lagde ud i sommeren 1999. Navnet blev omhyggeligt valgt, så det også lød internationalt, for Linnet ville erobre verden.

»Planen er, at Circle Records bliver en rigtig god forretning. Vi har så store planer, at vi ikke vil sidde og fedte med pengene. Vi satser på at åbne et kontor i London næste år, næste trin kan meget vel blive USA og flere Circle-units rundt om i verden,« lød drømmen dengang.

I dag kan man i regnskaberne hos Linnet Songs se, at hun har nedskrevet værdien af de 52,73 pct. af Circle Records, som hun ejer, til kun 12.755 kr., efter at det gav 3,6 mio. kr. i driftsunderskud i 2001, og der regnes med et nyt underskud for 2002.

Driften er kun fortsat, fordi der er tilført fem mio. udefra. Senest 1,5 mio. 1. juli 2002 for at »sikre selskabets videre drift og likviditet«. Pengene kommer formentlig fra Linnet selv og/eller den anden storejer, IT-manden Michael »2M« Mathiesen, der ved selskabets start leverede »et millionbeløb«. Men han er under alle omstændigheder ikke mæcen længere, for han gik konkurs i sommer.

Ifølge årsberetningen 2001 fejlede optimismen ellers ikke noget. Selskabet ville »fortsætte med at opbygge en markedsposition i det danske marked«. Men man kan ikke ligefrem kalde én udgivelse i 2002 en stærk positionering. Slet ikke, når det er med et band (Marquis de Sade), der havde sin storhedstid for små 20 år siden og ikke har solgt stort bedre end Cirles resterende udgivelser med Linnet solo, Hotel Hunger, Melanies og Jean Linnet.

Vi taler formentlig om et samlet cd-salg på under 40.000. På treethalvt år. Det er der ikke meget forretning i. Og der har da heller ikke været nogen nyheder på hjemmesiden siden den 15. marts, selv om der stadig er liv i den mondæne adresse med privat bådebro i det gamle orlogsmuseum ved kanalerne på Holmen i København.

Linnet har da også en solid pengetank at tære på. Op gennem 1980erne solgte hun rigtig mange plader. Helt op til over 400.000 eksemplarer af 1988-albummet »Jeg er jo lige her« med megahittet »Tusind stykker«.

Sådan et tal er total utopi i dag. Desuden blev hun mangemillionær, da hun i 1994 solgte sit pladeselskab Pladecompagniet og kunstnere som Alberte, TV2, Johnny Madsen og Peter Belli til Sony for et tociftret millionbeløb.

Siden tabte hun i årene 1992-1995 store penge på Jazzhus Montmartre, som hun købte og prøvede at retablere som spillested, men endte med at sælge til diskotekskæden Crazy Daisy.

Hos Linnet Songs, der dækker over Linnets musikalske opsætninger og rettigheder, er der da også stadig en formue på 4,5 millioner kroner. Selskabet er dog ikke så sundt, som det har været. Udover sidste års underskud på 1,4 mio. har revisorerne anmmærket, at »der er i strid med anpartsselskabsloven ydet lån til selskabets direktør og anpartshaver«. Formentlig de 388.133 kr. opført som »tilgodehavende hos virksomhedsdeltager og ledelse«.

Regnskabet viser også en øget personaleudgift - der kun dækker direktøren selv - fra 280.624 til 351.832 kr. Og Anne Linnet modtager også livsvarig ydelse fra Statens Kunstfond på 129.000 kr. årligt, så privatadressen i Hellerup ud til Øresund skulle ikke være truet. Vi ville gerne vide det med sikkerhed, men Anne Linnet har ikke ønsket at bidrage til denne artikel udover denne kommentar:

»Det ER en hårdt ramt branche. Både for artister, selskaber og spillesteder. Og det er klart, at situationen for Circles vedkommende vanskeliggøres yderligere af 2Ms konkurs, men der arbejdes på en løsning.«

Et stykke hårdt arbejde venter altså på Linnet, der tidligere er trådt et skridt tilbage som forretningskvinde for at holde sig til at skrive, synge og spille. Det har hun måske også lyst til i denne tid. Hvor et nyt regnskabsår truer.