Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Winnie Mortensen tog danskerne med storm i en alder af blot fire år. Dengang medvirkede hun i filmen ’Dyrlægens Plejebørn’ sammen med blandt andre Dirch Passer. I dag lever Winnie Mortensen dog et helt andet liv - langt væk fra rampelyset.

Det er knap halvtreds år siden, at Winnie Mortensens fik succes som skuespiller i ’Dyrlægens Plejebørn’. Med sine brune øjne og sine kække kommentarer charmerede hun Danmarks befolkning i rollen som Lille Winnie.

I dag er Winnie Mortensen 53 år gammel. Hun bor i Valby, en forstad til København, og ernærer sig som receptionist i ejendomsadministrationsfirmaet Datea. Det fortæller den tidligere barnestjerne til TV2 Lorry.

Efter sit gennembrud som skuespiller i 1968 medvirkede hun i flere af den tids største danske film og spillede blandt andre sammen med stjerner som Ove Sprogø, Karl Stegger og Judy Gringer – og så selvfølgelig Dirch Passer, som havde rollen som dyrlæge i hendes debut ’Dyrlægens Plejebørn’.

Winnie Mortensen husker det som en stor oplevelse at spille over for Dirch Passer, men det var ikke Dirch Passer, der gjorde det største indtryk hos den dengang fireårige pige.

»Det, der står klarest for mig, er Ove Sprogøe og Karl Stegger, som var hyggeonklerne, og som var om mig, når der var pauser, og når man skulle vente til næste scene. Jeg sad og så dem spille kort, og så fik jeg en femmer, så jeg kunne løbe over i cafeteriet og købe mig lidt wienerbrød,« fortæller Winnie Mortensen til TV2 Lorry.

Selvom Winnie Mortensen kun var fire år under optagelserne af ’Dyrlægens Plejebørn’ har hun mange minder derfra. Ud over pauserne med Ove Sprogøe og Karl Stegger, husker hun også tydeligt, hvordan hun uden sine forældre rejste med filmholdet til Lapland for at optage en scene.

Fra turen husker hun blandt andet, at Dirch Passer og de andre på flyveturen fik en snaps. Og det skulle Winnie Mortensen ikke snydes for, så Dirch Passer sørgede for, at der også blev skænket op til den lille pige.

Foruden ’Dyrlægens Plejebørn’ i 1968 medvirkede Winnie Mortensen i ’Sjov i gaden’ fra 1969 og ’Præriens skrappe drenge’ fra 1970, inden hun stoppede som skuespiller.

Selvom ’Dyrlægens Plejebørn’ efterhånden har mange år på bagen, bliver den stadig vist i fjernsynet af og til, og det er til stor glæde for Winnie Mortensen, som føler sig meget beæret over, at folk stadig vil se hende i rollen som Lille Winnie.

Andre læser også