Igen i år skal Kaj og Andrea med Sigurd Barrett på abetur, når »Åh Abe« til sommer rejser rundt i Danmark.

Når aben i juni måned rejser rundt i landet og underholder poderne med sang og musik, får den følgeskab af fire dukker og en bamse.

Kaj og Andrea, Anna og Lotte, og Bjørnen Bjørn blev i går præsenteret som nogle af de indslag, børnene kan glæde sig til ved årets »Åh Abe«-koncerter.

På pressemødet, der blev holdt i Restaurant Provianten i Københavns Zoologiske Have, var journalister og fotografer ikke de eneste gæster. En hel børnehave havde gjort sit indtog på gulvet foran scenen på det lettere utraditionelle pressemøde.

Sigurd Barrett dukkede pludselig op på scenen til rollingernes hylende begejstring. Da han er konferencier på »Åh Abe«-koncerterne, fik han også til opgave at præsentere de øvrige kunstnere, der skal synge og spille for børnene.

Oplevelser til de små
Han kunne for eksempel løfte sløret for, at skuespilleren Martin Brygmann for første gang vil være at finde til »Åh Abe«-koncerternes ti års jubilæum. Det samme vil »Mek Pek og Habbasutterne,« Morten Remar, Maria Bramsen, Alberte og en række andre unge og voksne musikere.

Konferencieren er blandt børn og andre barnlige sjæle mest kendt for «Sigurds Bjørnetime,« i Fjernsyn for Dig på DR1. Han ser frem til at komme ud og underholde de danske børn.

»Alle glæder sig over musik. Musik er helt afgørende. En ting er, at vi laver fjernsyn for børn. Noget andet er, at det er vigtigt, at de kommer ud og får en oplevelse,« siger Sigurd Barrett.

Han er samtidig udnævnt som H.C. Andersen-ambassadør, hvilket pressemødet bar præg af. Børnehavepoderne havde på forhånd klippet høje H.C. Andersen-hatte i lilla, lyserød og andre farver. Sigurd Barrett får som konferencier på koncerterne hjælp af Kaj og Andrea til at fortælle børnene om den store danske digter.

cfr@bt.dk