Forfatter Jussi Adler-Olsen.
Forfatter Jussi Adler-Olsen. Foto: Linda Kastrup

Danmarks mest succesfulde forfatter afleverer sin næste roman inden sommerferien.

Jussi Adler-Olsen er dybt inde i Carl Mørcks hovede for tiden.

På et ukendt sted i Barcelona sidder landets mest succesrige forfatter netop nu og forfatter den syvende bog i serien om kommissær Carl Mørck, Assad og Afdeling Q.

g

Inden i den 64-årige mands hovede vrimler det med de karakterer, der er kødet og blodet i det plot, der indtil videre kun er kendt af Jussi Adler-Olsen selv, men som vil pirre og fryde hundredetusider af danskeres fantasi, når den syvende bog i serien udkommer, sandsynligvis engang til efteråret, hvis det står til Adler-Olsen selv:

»Jeg håber meget på, at jeg kan aflevere den nye roman lidt før sommerferien til forlaget. Og så må vi se hvor lang tid, der går derfra,« siger Jussi Adler-Olsen til BT fra Barcelona.

Flyder ind i det univers

Så en udgivelse af den syvende bog om afdeling Q til efteråret?

»Det ville være meget dejligt, men man skal aldrig love noget, for læserne bliver så forfærdeligt skuffede, hvis man ikke når det. Det er ikke noget, man kan presse ud. Det er ikke en bolledejsmaskine, selvom nogen tror det,« siger forfatteren, der siger ja til at inspirationen flyder lige nu, selvom han ikke selv bruger den betegnelse:

Jussi

»Inspiration er et lidt sjovt udtryk, som jeg ikke bruger så meget. Jeg arbejder i en verden, jeg kender rigtig godt efterhånden, så jeg flyder ind i det univers, og så er jeg dér, hvor du forstår alle karakterer og deres bevæggrunde til bunds. Det er det, der er så vigtigt. Og det er det sted, jeg er nu,« siger Adler-Olsen, der i følge en kilde i den danske bogbranche i 2012, formentlig havde tjent 50 millioner kroner alene på sit danske bogsalg.

Dengang for fire år siden havde hans fire Afdeling Q-romaner rundt regnet solgt i 1.250.000 eksemplarer bare her i landet.

Jussi Adlers bøger er i dag oversat til mere end 40 sprog, tre af hans bøger er filmatiseret i Danmark, og den seneste, ’Flaskepost fra P’ har netop haft premiere, hvor den i åbningsweekenden slog alle hidtige danske rekorder med over 200.000 solgte billetter.

Tv-serie i USA

I USA er den anerkendte instruktør og manuskriptforfatter Scott Frank i fuld sving med at forberede en højprofileret tv-serie baseret på de i alt 10 romaner Jussi Adler-Olsen har sagt, at han vil skrive om Afdeling Q. Planen er, at serien skal sælges til et af USAs største tv-netværk som Netflix eller HBO.

Jussis juvel - 1

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.