Sangerinden Julie Berthelsen flytter med ungerne til Sverige, hvor hendes mand og deres far, Minik Dahl Høegh, bor og spiller håndbold for Amo HK.

Otte gange har familien flyttet de sidste 12 år. Og nu er tiden til at rykke teltpælene op igen for Julie Berthelsen og hendes børn.

De flytter nemlig til Sverige, hvor sangerindens mand og faren til hendes børn, Minik Dahl Høegh, har boet og spillet håndbold siden august.

Meningen var, at Julie Berthelsen og børnene Casper Nanoq på ni og seksårige Sia skulle blive boende i Danmark i de ni måneder, mandens kontrakt med håndboldklubben løber.

Men nu er det slut med at pendle mellem huset i Solrød over Øresundsbroen i en fire timers køretur til Alstermo i det østlige Sverige, hvor håndboldklubben Amo HK holder til.

Det afslører Julie Berthelsen på sin Instagram-profil.

'Det er ungerne meget, meget glade for. Jeg skal selvfølgelig arbejde en hel del i Danmark i dette år. Så det bliver min tur til at være meget væk.'

'Men det klarer vi også. Vigtigst er, at lige om lidt flytter vi og prøver et nyt eventyr,' skriver Julie Berthelsen i opslaget.

Minik Dahl Høegh spiller foruden Amo HK for det grønlandske herrelandshold i håndbold.

Han har derudover haft adskillige klubnavne på trøjen – blandt andet Ajax København og TMS Ringsted.

Da kontrakten med Amo HK blev underskrevet, var det en svær beslutning for familien at skulle bo hver for sig.

Dengang valgte de, at Julie Berthelsen og børnene skulle blive boende i Danmark, særligt fordi en flytning ville betyde, at børnene skulle sige farvel til deres vante rammer, har Julie Berthelsen tidligere fortalt.

»Før jeg fik børn, har jeg altid sagt, at der, jeg har hjemme, var der, hvor mine forældre og rødder var. Nu skal jeg skabe det selv, i og med at jeg har stiftet familie.«

»Et eller andet sted kan man placere os i hvilken som helst by. Hvis vi får tag over hovedet, kan vi indrette det til vores hjem,« har hun tidligere sagt til Ritzau.

/ritzau/

Andre læser også