Den rødbrune murstensvilla i Hurup dannede i mange år rammen om Helle og Johnnys lille familie. Nu ligger den mørk hen. Indhyllet i tragedien, der ramte så hårdt mandag formiddag.

Johnny Hansen er stadig i dybt chok over tabet af sin Helle. Men midt i sorgen føler han en smule trøst i de mange breve, blomster og mail, han har fået fra venner og fans, der føler med ham og hans døtre i den svære tid.

- Jeg er meget rørt over de mange positive tilkendegivelser, jeg har fået. Der er utrolig meget at se til lige for øjeblikket, men når jeg har tid, sætter jeg mig til computeren og læser de mange mail og hilsner, siger Johnny Hansen til B.T. gennem sin pladeselskabsdirektør Henrik Sørensen.

Tom for ord
Johnnys far, Bjørn Hansen, kendt fra bandet Bjørn & Okay, bor i den anden ende af den vestjyske by. Også han virkede dybt tynget af sorg over tabet af sin svigerdatter, da han i går hentede endnu en blomsterbuket ind, der var blevet lagt uden for hans hus.

- Jeg er tom for ord, siger han blot til B.T.

Men det sørgmodige udtryk i øjnene fortæller mere end ord, hvor hårdt den uventede og uforståelige familietragedie har taget på ham.

Johnny Hansens liv blev væltet omkuld, da hans hustru, Helle Bekhøj, 41, forsvandt pludseligt i weekenden. Mandag formiddag blev hun fundet død af sin svoger i et øde sommerhusområde i Thy, efter at Johnny og familien desperat havde ledt efter hende i mange timer. Hun havde selv valgt livet fra.

Siger farvel lørdag
Lørdag siger hendes familie endeligt farvel til deres hustru og mor, når hun bliver begravet fra den meget smukke, hvidkalkede Hurup Kirke, knap to kilometer fra familiens hjem. Det bliver pastor Jens Munksgaard, som skal forrette mindehøjtideligheden, der ventes at fylde kirken til bristepunktet.

Samme kirke dannede den lykkelige ramme for Kandis-forsangerens sensommerbryllup med Helle i 1995, hvor parrets dengang to-årige datter Cecilie var brudepige. Begge piger er også døbt samme sted, og Cecilie er konfirmeret der. Nu må de tapre piger på 12 og 16 år i stedet tage deres far i hånden og begive sig til kirken for at begrave deres mor.

- Pigerne skal selvfølgelig med til deres mors begravelse som en familie, der står sammen. De har jo også brug for at bearbejde det, der er sket, og få svar på, hvad der er sket, og hvorfor det er sket. Og så må man give dem nogle gode svar, fortæller Henrik Sørensen, der var hos Johnny hjemme i Hurup i går.

Johnny koncentrerede sig i går om at skrive en tale til hustruens begravelse og få planlagt mindehøjtideligheden så ærefuldt og flot som muligt.

I hvert fald vil kirken blive udsmykket med et hav af buketter og kranse. For allerede da den tragiske vished om Helles død bredte sig, blev der leveret op mod hundrede bestillinger på blomsterbuketter hos blomsterhandler Jens Møller fra blomsterforretningen 'Gartneren i Hurup'.

- Jeg har aldrig oplevet noget lignende. Selv om familien har besluttet sig for ikke at annoncere begravelsen, der foregår i morgen, så har det hurtigt bredt sig. I løbet af i dag har min telefax ikke stået stille. Det er vrimlet ind med blomsterbestillinger gennem Euroflorist, og på samme måde er der kommet mange bestillinger over telefonen, siger Jens Møller.

Alle stiller spørgsmålet
Imens stiller alle i Hurup spørgsmålet, hvorfor det gik så galt. I den seneste tid havde Helle ganske som normalt deltaget i livet i den lokale rideklub, hvor den yngste datter er en ivrig rytter. Og så sent som i fredags havde både Helle og Johnny deltaget i et møde på skolen i den yngste datters klasse. Der var intet at mærke på dem.

- Johnny og Helle har deltaget i det almindelige liv her i byen, og der står stor respekt om dem. Det hele er kommet som et frygteligt chok for os alle, siger en af parrets mange venner, formand for Handelsstandsforeningen, tøjforhandler Finn Jensen.

Johnny koncentrerer sig nu om at holde pigerne tæt ind til sig og passe på dem.

- De er hos ham. Det er meget vigtigt for ham, at han tager sig af dem nu, fortæller Johnnys manager, Rigo Nielsen.

De skal nu finde ud af, hvordan de kommer igennem den svære juletid, som normalt er en tid, hvor man hygger sig med sine nærmeste. Det er endnu uvist, hvor og hvordan Johnny og pigerne vil tilbringe julen.

Skal nok finde kræfterne
Men Johnnys nærmeste kreds er ikke i tvivl om, at han nok skal finde kræfterne til at trække sig selv og pigerne tilbage til et almindeligt liv.

- Han er selvfølgelig dybt rystet. Men han er også så stærk, at han nok skal komme hundrede pct. igen. Men det er ikke noget, man bare kommer over på nul komma fem. Han er omgivet af folk, og han skal også nok sørge for at få hjælp, så både han og pigerne kan komme videre, siger Johnnys manager, Rigo Nielsen.