Over for B.T. og Billed-Bladet sætter prins Joachim og prinsesse Marie nu ord på forholdet til kongefamilien, efter at børnenes titler fratages 1. januar.

Prins Joachim og prinsesse Marie er tilbage i Paris efter at have markeret dronning Margrethes 50-årsregeringsjubilæum på Københavns Rådhus forrige weekend.

Parret åbnede fredag julebasaren i Den Danske Kirke i Paris, Frederikskirken. Her fortalte den 53-årige danske prins og den 46-årige franskfødte prinsesse den fremmødte danske presse, herunder B.T. og Billed-Bladet, hvordan det havde været at være i Danmark igen.

Der har været store gnidninger i kongefamilien, efter at dronning Margrethe oplyste, at prins Joachims fire børn, prins Nikolai, prins Felix, prins Henrik og prinsesse Athena, fra årsskiftet får frataget deres titler.

- Selvfølgelig et eller andet sted er der en masse, der skal arbejdes med. Og der er en masse, der bliver arbejdet med. Vi har mødtes. Og kommunikationen var det, der manglede, og det, der skal til. Og det er det, der sker nu. Vi er på det rette spor, sagde prins Joachim til den fremmødte presse ifølge Billed-Bladet.

Her blev han suppleret af sin hustru, prinsesse Marie, som er mor til hans to yngste børn.

- Vi er nået videre. Og vi er enige om, at der skal være bedre kommunikation i fremtiden, lød det fra hende ifølge Billed-Bladet.

Da nyheden blev offentliggjort, sagde prinseparret til B.T., at de anså det for at være en del af en afvikling af deres familie i kongehuset.

Prins Joachim og prinsesse Marie har også fortalt B.T., at deres forhold til kronprinsparret er kompliceret.

Prinsesse Marie, prins Joachim og grevinde Alexandra, som er mor til prins Joachims to ældste børn, har alle udtrykt forundring og fortvivlelse over beslutningen og forløbet op til.

Siden har prins Joachim været i Danmark for at mødes med dronning Margrethe.

- Jeg har truffet min beslutning som dronning, mor og farmor. Men jeg har som mor og farmor undervurderet, hvor meget min yngste søn og hans familie føler sig berørt.

- Det gør et stort indtryk, og det er jeg ked af, lød det i en pressemeddelelse fra dronning Margrethe, som dog understregede, at hun fastholdt sin beslutning.

/ritzau/