Perkersang får fans til at rase mod Anders Matthesen.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Er Anders »Anden« Matthesen racist?

Ja, hvis man spørger en del af hans fans, som raser mod den populære komiker på hans egen hjemmeside. Klart nej, hvis man spørger ham selv.

- I disse tider er det meget uheldigt at få sit navn associeret med en sang, hvor de synger, »du er en fucking perker«. Det har jeg i hvert fald ikke lyst til, siger Anders Matthesen til B.T.

For fire-fem år siden lavede producerparret DJ Nunez og Jonas Nielsen, som ikke har nogen relationer til Anders Matthesen, »Perkersangen«. Den skal forestille at være en ironisk, satirisk kommentar til indvandrerdebatten.

Lagt sangen i »Andens« navn
Men mange har altså meget svært ved at se det sjove i sangen.

- Problemet opstår, fordi nogen har lagt sangen ind under mit navn på et ulovligt downloadsite. Det har de gjort, fordi sangerens stemme faktisk godt kan lyde en smule som min. »Det sgu da Matthesen,« tænker de.

- Nu har jeg så netop udsendt mit nye album, og alle de idioter, der vil »nakke« mit nye album går så ind under »Anden« på det ulovlige pirat-site, og ja, så dukker »Perkersangen« frem,« forklarer Anders Matthesen.

- Jeg har hørt om sangen tidligere, men aldrig så meget som nu. Det er selvfølgelig sørgeligt, dels fordi det jo betyder, at der er super mange pirater, der vil have gratis adgang til min musik. Dels fordi jeg ikke har noget som helst med sangen at gøre, siger Matthesen, som lige nu bliver overfuset dagligt.

Ikke racist
- Jeg er ked af, at så mange mennesker er blevet så sure. Mange siger til mig, at deres nydanske venner er vrede. Hey, slap af, jeg har intet gjort. Jeg er ikke racist, og det skuffer mig dybt, at folk overhovedet kan få den tanke med de show, jeg har lavet, og de interview jeg har givet, siger Anders Matthesen, som ikke vil forsøge at stoppe sangen under hans navn.

Det er om ikke umuligt, så meget besværligt for enkeltpersoner at gå til kamp mod ulovlige downloadsites.