787.601 danskere har nu set 007-filmen Skyfall i biografen. Det er årets mest sete film - og den syvende mest indtjenende i dansk biografhistorie.

Trods 50 år på bagen er James Bond i topform. Verden over strømmer folk i biffen for at se det seneste 007-brag, Skyfall, og det danske biografpublikum er ingen undtagelse.

I løbet af en måned har flere end trekvart million danskere indløst billet til Skyfall, som dermed er årets mest sete film foran Hvidstengruppen. I alt er der blevet solgt 787.601 billetter til den 23. Bond-film, som nu er den syvende mest indtjenende film i danske biografer nogensinde.

Succesen kommer bag på filmens danske distributør, SF Film.

- Vi var rigtig begejstrede for Skyfall, men at den skulle ende med at blive årets største film, og endog den mest indspillende James Bond-film nogensinde, er ganske utroligt, siger film- og distributionschef Sune Lind Thomsen fra SF Film i en pressemeddelelse.

Internationalt har Skyfall ifølge hjemmesiden Box Office Mojo solgt billetter for godt 4,5 milliarder kroner. Det placerer filmen på en foreløbig 34. plads over de mest indtjenende film i biografhistorien. Listen toppes af Avatar, som præsterede et samlet billetsalg for intet mindre end 16 milliarder kroner.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.