Thomas Vinterbergs film er blandt de fem nominerede, når den bedste udenlandske film skal findes ved BAFTA Film Awards.

Thomas Vinterbergs »Jagten« er blevet rost af anmelderne og har modtaget flere priser på sin rejse rundt i Europa siden verdenspremieren i Cannes, og nu er der måske mere hæder på vej til filmen.

The British Academy of Film and Television Arts (BAFTA) har valgt at nominere »Jagten« i kategorien »bedste ikke-engelsksprogede film«. De andre fire nominerede er »Headhunters«, »Rust and Bone«, »Untouchable« og »Amour«, hvor sidstnævnte film, som den tysk-østrigske instruktør Michael Haneke står bag, er blandt favoritterne til at løbe med prisen.

I december vandt »Amour« fire priser, da Det Europæiske Filmakademi delte European Film Awards ud på Malta, og stjal dermed fokus fra »Jagten«, der måtte »nøjes« med en enkelt pris for bedste manuskript.

Thomas Vinterberg-filmen med Mads Mikkelsen i den altoverskyggende hovedrolle som børnehavepædagogen Lucas, der udsættes for falske anklager om pædofili, har også vundet tre priser på en nordisk filmfestival i Lübeck i november.

10. februar afgøres det, om »Jagten« også vinder en BAFTA. Filmene »Argo«, »Les Miserables«, »Life of Pi«, »Lincoln« og »Zero Dark Thirty« er nomineret i den fornemste kategori, »Bedste Film«.

»Jagten« har premiere i de danske biografer torsdag.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.