Frank Jægers familie raser over Kims lyriske fusk.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Danmarks store rock-poet, Kim Larsen, kan nu blive tvunget til at lave sin store succes-plads »Sange fra Glemmebogen« om.

Det sker efter en kraftig kritik fra den store danske lyriker Frank Jægers familie, som ikke vil finde sig i, at Kim Larsen har lavet om på ordlyden i et af Frank Jægers digte på pladen. Familien er rasende og mener, at Kim Larsen må have storhedsvanvid, når han laver om på teksten og på selve digtets mening ved at udelade et par vers.

Kim Larsen siger, at han ikke bevidst har krænket Frank Jægers lyriske kunst, men han er indstillet på et kompromis i sagen og er parat til på pladen at erstatte det famøse Frank Jæger-digt med et andet. Der er konkret tale om, at Kim Larsen på sin plade, som nu er solgt i 156.000 eksemplarer, har lavet lidt om i Frank Jæger-digtet »I Helligaandshuset, mens det regner«.

En bestemt linie i vers to er ændret tekstmæssigt. Og desuden er vers fire og seks udeladt på pladen i forhold til Tony Vejslevs sang i sin tid.

»Min datter er rasende, og hvorfor har Kim Larsen egentlig lavet om på teksten? Selv om han har fået et stort navn, så behøver han jo ikke at få storhedsvanvid. Det mindste, han kunne have gjort, var dog at henvende sig til vores familie, hvis noget skulle ændres. Så havde han været et ærligt menneske,« siger Frank Jægers eks-kone Kirsten Jæger.

Kim Larsens manager på Danartist i Odense, Jørn Jeppesen, oplyser, at der faktisk ligger et kompromis i luften.

»Kim Larsen er parat til på næste og fremtidige oplag af pladen at tage Frank Jæger-digtet »Kirsten og vejen til Gurre« med i stedet for. Kim Larsen har lavet det nye nummer, og sangen er godkendt af familien,« siger Jørn Jeppesen.