Melodi Grand Prix har altid kunnet få Jacob Andersen til at tænde for fjernsynet. Alligevel var vinderen af ’Stjerne for en aften’ langt fra fyr og flamme, da han blev tilbudt selv at deltage. Er du Grand Prix-entusiast? Så kontakt bt.dk.

Jacob Andersen var slet ikke i tvivl, da han blev spurgt om han havde lyst til at stå på scenen i 2007-udgaven af det danske Melodi Grand Prix. Svaret var et klart nej. Den 35-årige sanger havde nok at se til med sit kommende album - og så var der også lige fordommene.

- Jeg ville af principielle årsager ikke være med i Melodi Grand Prix. Ligesom med ’Stjerne for en aften’ er det jo noget der hænger ved, og uden at nævne nogen navne har Melodi Grand Prix for nogle været et karrieremæssigt selvmord, forklarer Jacob Andersen.

Alligevel var Jacob Andersen blandt de 16 solister, der den 7. december sidste år blev præsenteret som deltagere i 2007-udgaven af det danske Melodi Grand Prix.

- Jeg troede ikke på, at man kunne finde et Grand Prix-bidrag, der kunne harmonere, med den jer er, men jeg gik med til at høre sangen, og syntes så faktisk, at den havde en sund kerne.

Men selv en sund kerne kunne ikke helt overbevise Jacob Andersen.

- Jeg tror det er lidt ligesom, når man køber et hus til mange millioner. Man skal virkelig overveje det, for det er noget, der kommer til at følge en mange år fremover, siger Jacob Andersen, som for to år siden vandt ’Stjerne for en aften – den sidste mission’.

Ingen vilde scenestunts
Jacob Andersen endte som bekendt med at sige ja, men kun efter at have fået opfyldt en række betingelser.

- Nummeret var egentlig på dansk, og der sagde jeg bare ’no way’. Sangen blev så oversat til engelsk, og jeg fik også lov til at arrangere nummeret og sørge for, at det fik den rigtige ’lyd’, fortæller Jacob Andersen. En af sangerens andre vigtige betingelser var, at sangen under ingen omstændigheder skulle akkompagneres af lidt for kreative kostumer og indøvede dansetrin.

- Selv om de vilde scenestunts vel på en måde hører med til Melodi Grand Prix, så synes jeg, det har gjort det lidt for kitschet. Hvis man skal udvikle Grand Prix’et, så må man prøve noget nyt, og så kan det godt være, at min måde at gøre det på falder helt til jorden. Jeg synes bare ikke rigtig, det er blevet testet endnu, siger Jacob Andersen.

Vidste Brødrene Olsen ville vinde
Trods Jacob Andersens lidt anstrengte forhold til paillet-outfits og avancerede koreografier, har han altid været fascineret af det tv-transmitterede musikshow.

- I 1970’erne og 1980’erne gik jeg rigtig meget op i Melodi Grand Prix. Jeg elskede Mabel, Tommy Seebach og dyrkede især Brødrene Olsen, som min mor havde mange bånd med. I 13-14 års alderen var det ikke længere så smart at være vild med Melodi Grand Prix, men jeg så det alligevel, afslører Jacob Andersen med et smil.

Også i år 2000 sad han klistret til skærmen og det var ikke nogen overraskelse for Jacob Andersen, da Brødrene Olsen sensationelt sejrede i det internationale Grand Prix.

- ’Fly on the wings of love’ havde bare det, der skulle til. Jeg kunne simpelthen mærke, at det var en vinder, forklarer Jacob Andersen. Spørgsmålet er så om det er den samme vinderfølelse han sidder med, når han lytter til sin egen Grand Prix-sang, ’Listen to Love’?

- Jeg synes selv, at det er en rigtig god, rocket og lidt melankolsk sang, men det er svært at sige, hvordan den vil klare sig, for jeg synes ikke, man har hørt den slags sang før i Melodi Grand Prix-sammenhæng.