Skuespilleren Peter O’Toole er død efter længere tids sygdom. Han blev 81 år gammel.

Peter O’Toole, der blev født i County Galway i Irland, fik sit store gennembrud med hovedrollen i storfilmen 'Lawrence of Arabia' fra 1962. Den populære skuespiller døde søndag på et hospital i London. Han havde været indlagt siden fredag, skriver flere medier.

I en meddelelse fra familien fortæller den ene af hans to døtre, Kate O'Toole, at familien er overvældet over de mange hilsener, der efter Peter O'Tooles død blev offentligt kendt, er strømmet til fra nær og fjern.

- Fra bunden af ​​vores hjerter: Tak til alle, siger hun, mens hun beder omverdenen om tid, så familien kan sørge i fred. Men, tilføjer hun, der vil blive afholdt en mindehøjtidelighed med blandt andet sang, som han ville have ønsket.

Også fra politisk side bliver skuespillerens død bemærket:

- Jeg har med stor sorg fået at vide, at Peter O'Toole gik bort denne weekend. Irland og verden har mistet en af filmens og teatrets giganter, siger den irske præsident, Michael D. Higgens, ifølge Daily Mail.

Udover hovedrollen i storfilmen 'Lawrence of Arabia' var Peter O'Toole kendt som en stor fortolker af William Shakespeare. Blandt andet høstede han mange roser for sine præstationer i rollen som Hamlet.

Sidste år meddelte Peter O’Toole, at han trak sit tilbage som skuespiller efter en lang karriere og otte Oscar-nomineringer. Dengang udtrykte han taknemmelighed over at have haft en succesfuld karriere, der blandt andet har sikret ham og familien økonomisk. Men også de store oplevelser og de mange store personligheder, som han gennem sit arbejde lærte at kende betød meget for ham, forklarede Peter O'Toole.

Han fik i 2003 en æres-Oscar for de mange nomineringer, der altså aldrig resulterede i en statuette. Peter O'Toole efterlader sig to døtre og en søn.

BNB/ufjo