Sangeren kan mærke, at der er kommet hul igennem, men han er meget bevidst om ikke at lade succesen ændre ham.

Skanderborg. Torsdag aften gik Hjalmer Larsen på Sherwood-scenen på Smukfest for at spille sange som "Hjem til en anden" og "Hvis du går", som han det seneste år har hittet med.

For et år siden stod han på samme scene, men dengang var han et temmelig ubeskrevet blad. Det var ikke mange, der endnu havde fået øjnene op for popsnedkeren, der er søn af Kim Larsen.

- Da jeg spillede sidste år, var jeg meget, meget ny. Vi var lige startet, og jeg var simpelthen så nervøs. Men så kom vi ud på scenen, og så var der vildt mange mennesker, og det var en af de bedste dage i hele mit liv. Jeg var lykkelig i lang tid bagefter, siger han og fortsætter:

- Der kunne jeg mærke, at jeg på en måde fik hul igennem, så det er en dag, jeg aldrig glemmer.

I året der er gået, har Hjalmer Larsen udgivet sit debutalbum og spillet et væld af koncerter. Mens danskerne har nydt vejret, har han brugt de seneste tre måneder på en sommerturné, hvor han har spillet mere end 30 koncerter.

- Det er en drengedrøm, der er gået i opfyldelse, men det har godt nok også været hektisk. Jeg tror, det er vigtigt, når jeg til efteråret er færdig med at være på turné, at jeg lige får sat mig ned og tænkt det hele igennem, siger den 22-årige sanger.

Hvor han sidste år kom lige ind fra højre og tog danskerne med storm, kan sangeren godt mærke, at publikum nu har fået øjnene op for, hvem han er, og hvad han kan.

- Der er et forventningspres nu. Der er mange øjne på mig, og det gør det lidt skræmmende. Nu synes jeg, at jeg skal bevise, hvorfor jeg er her, men det er jo med til at gøre, at man gør sig umage.

Selv om han blot er 22 år, har det seneste år modnet ham. Det har været nødvendigt, forklarer han, for pludselig er det ikke kun ham selv, der er afhængig af, at karrieren kører på skinner.

Omkring ham er managere, pladeselskab, bookere og et band, der alle har en aktie i foretagendet.

- Det er mærkeligt pludselig at være ham, der udbetaler løn til folk. Jeg prøver dog ikke at tænke for meget over det, for ellers tror jeg, man psyker sig selv.

- Der er mange i branchen, der pludselig har lagt hovedet på blokken for en, og det står og falder med, at jeg skriver gode sange og spiller gode koncerter, og hvis man tænker for meget over det, så ender man med at gå ned med stress, siger sangeren.

Selvom Hjalmer Larsen siden han var lille har haft et kig ind i musikbranchen via sin far, har han ikke fået hjælp til at skabe sig en karriere.

For ham har det været vigtigt at vise, at han står på egne ben - men de gode råd og den opdragelse, han har fået, har hjulpet ham til at navigere i den svære branche.

- Jeg er vokset op i et hjem, hvor jeg har lært, at jeg skal være ydmyg og glad for det, der kommer til mig, og at man skal være en gentleman og holde døren for damerne og være god mod alle, for ellers vender det sig mod en, siger sangeren.

Selv om han har braget igennem allerede, er han også bevidst om, at et par hitlisteplaceringer ikke er en garanti for en lang karriere.

- Man skal ikke tage noget for givet. Man lever på publikums gunst, og hvis man er dårlig, så er der ingen, der gider lytte til en. Så man skal virkelig gøre sig umage.

- Man kan ikke sjuske, for det ser folk lige igennem. Og så skal man ikke tro, man er en stor kanon, fordi man har et hit eller to, for det kan vende lynhurtigt.

Til efteråret udgiver sangeren igen ny musik, og til foråret skal Hjalmer Larsen på Danmarksturné. Selv om han lige har spillet 30 koncerter, glæder han sig allerede til at komme ud og se sit publikum i øjnene igen, fortæller han.

Spørger man, må man hellere end gerne kalde ham folkelig.

- I nogens ører er det et fy-ord, men i mine er det det største kompliment. Jeg vil gerne lave musik til folket, og jeg vil gerne have, at folket kommer til mine koncerter.

- For mig er det at være folkelig det største ridderkors, man kan få inden for popmusik, siger han.

/ritzau/