Lyt til artiklen

Det historiske radioprogram 'Giro 413' er blevet testamenteret intet mindre end 500.000 kroner af en lytter.

Og det betyder, at flere penge nu kan blive delt ud af radioprogrammet der i mange år har arbejdet med socialt udsatte børn og unge i Danmark.

Det skriver DR i en pressemeddelelse.

»Vi er naturligvis meget taknemmelige for den smukke tanke og det store beløb, og i DR har vi besluttet, at pengene skal uddeles over de kommende to år. Det betyder, at der vil være ekstra mange kroner at søge om i den pulje, vi åbner for nu og også i den, vi åbner for den 1. december næste år,« forklarer Ralf Richardt Strøbech, der er redaktionschef for musik, P5, P6 & P8 i DR Kultur, Børn og Unge.

Lytteren døde tilbage i efteråret sidste år, og der ønskede vedkommende, at 500.000 kroner at arven skulle gå til 'Giro 413'.

For programmet betyder det nu, at flere penge kan blive delt ud, når DR og programmet de næste to måneder modtager ansøgninger.

I pressemeddelelsen fremgår det, at pengene vil blive fordelt på ansøgninger både i 2023 og 2024.

»Privatpersoner kan ikke søge om pengene fra 'Giro 413', men det kan projekter og foreninger, der har en god idé til at lave et projekt eller gøre livet bedre for udsatte og dårligt stillede børn og unge i Danmark,« forklarer 'Giro 413'-vært Peter Sten.

'Giro 413' blev introduceret for de danske lyttere tilbage i 1946 under navnet 'Lytternes ønskeprogram på grammofon' og har siden året efter Danmarks befrielse fra tyskerne samlet 29,1 millioner kroner ind.