Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Historien om Big Fat Snake begynder helt tilbage i 1988, da Peter Viskinde og Anders Blichfeldt mødes for første gang - men de første par år havde bandet svært ved at få deres plader udgivet. Sådan er det ikke mere... Læs historien om Big Fat Snake.

Historien om bigfatsnake begynder i 1988, hvor Peter Viskinde og Anders Blichfeldt mødes første gang, bragt sammen af en fælles bekendt, trommeslageren Søren Frederiksen. Den første gang de mødes indspilles et demo-bånd til brug for at lave jobs til bandet "The Werners". Ved indspilningen medvirkede også Erik Damgård på bas. Efter kort tid udskiftes Erik Damgård med Jan Tønder, og noget senere udskiftes Søren Frederiksen med Jens Fredslund. "The Werners" skifter navn til "Verners Verdensorkester" og samtidig udskiftes Jan Tønder med Asger Steenholdt, og ind træder først keyboard-spilleren Stig Kausmanas som dog lidt senere erstattes af Morten Bolvig.

Bandet indspiller i den perioden en række demoer, men pladeselskaberne vil ikke udgive noget af det. I slutningen af 1990 udtræder Asger Steenholdt og Jens Fredslund, hvor efter "Verners Verdensorkester" går i opløsning. Til en fest møder Anders Blichfeldt bassisten Jacob Perbøll, og her opstår et nyt band med Peter Viskinde samt trommeslageren Holger Kølle. Bandet går i studiet for at indspille en række klassikere samt personlige favoritter, og for at prøve noget nyt (og spare nogle penge) indspilles der på en to-spors båndoptager, hvorpå man ikke kan "dubbe" (efterredigere). Det nye band skulle selvfølgelig også have et navn. En gammel Bob Dylan sang lyder:

Wiggle, wiggle, wiggle like satin and silk,

Wiggle, wiggle, wiggle like a pail of milk,

Wiggle, wiggle, wiggle, rattle and shake,

Wiggle like a bigfatsnake
Umiddelbart er der ikke den store interesse at spore fra pladekøberne, men i løbet af det første halve år begynde bandet at få et godt ry for at være et godt liveband. BFS spiller på årets Roskilde Festival og senere samme år på Skanderborg Festival. Her bliver de "opdaget" af Poul Brun fra Medley Records. Poul Brun signer BFS til Medley, og producerer albummet "Born Lucky" i 1992. Samtidig indtræder keyboard-spilleren Pete Repete og på trommer er nu Jens Fredslund kommet tilbage.

I efteråret 1992 drager BFS ud på deres første næsten udsolgte turne, og her vælter de alle spillestederne. Senere samme år og i næsten hele 1993 løber de sur i deres samarbejde med Medley Records, som i mellemtiden er blevet opkøbt af EMI. I efteråret bryder de med EMI og vender tilbage til deres første pladeselskab, Sundance Records. Her indspiller de albummet "Beautiful Thing", co-produceret af af deres lydmand Peter Brander. Pladen får fantastiske anmeldelser og man hører sange som "Plasticman" og "Howling at The Moon" i radioen. Denne gang følger en helt udsolgt turne, samt endnu et pladeselskabs-skift til Edel Scandinavia, et tysk foretagende. I 1995 indspilles albummet "Midnight Mission", co-produceret af Poul Brun. Fra den plade kommer det indtil da største hit "No Peace like in Heaven". BFS ligger herefter på hitlisterne. Endnu en stor turne følger, denne gang på de store spillesteder.I 1996 udkommer det Oli Poulsen producerede Mega Recordsalbum "Fight For Your Love" der med titelsangen som spydspids, bliver det bedst sælgende BFS album indtil dato. Kæmpe turne følger og på sommer turen bliver bandet bakket op af korsangerne Gry Harrit og Pia Trøjgård. Samtidig har BFS skrevet den officielle slagsang til det danske fodboldlandshold "Big Boys In Red and White" som bliver en kæmpe succes. Også selv om landsholdet bliver slået ud... I samme periode leverer BFS, til filmen "Farligt Venskab" (årets største danske filmsucces), nummeret "Back Into Your Eyes".

I starten af 1997 forlader Jacob Perbøll BFS og erstattes af den nuværende bassist, Asger Steenholdt og indspilningen af "Flames" begynder. BFS producerer selv dog med lidt "fødselshjælp" fra tekniker Henrik Nilsson. "Flames" opnår guld-status på kun 10 dage. Det skal fejres. Så hvorfor ikke sponsorere en python-slange i ZOO. Samtidig begynder en, på forhånd, næsten udsolgt turne.Efter en kæmpesucces med pladen "Flames", ser den efterhånden store og robuste fanskare, med stor forventning, frem til oktober '98. En ny skive venter i kulisserne. De sidste par uger har man kunne lytte til singleudspillet, "Female Voice", på de danske radiostationer. En sikker vinder. Og selvfølgelig bliver der, endnu engang, taget flot imod den nye CD, som nok så 90'er agtigt og moderne er blevet kaldt for www.bigfatsnake.com, som er adressen på BFS's officielle hjemmeside. Et tydeligt bevis på at "De gæve Vikinger" er trådt ind i en ny dimension og tidsalder, både på internettet og med deres musik. Dette viser BFS også ved at de sender deres koncert fra Café Under Masken i Århus, den 24. oktober '98, direkte over internettet. Indtil videre er BFS blevet æret med Platin for pladen www.bigfatsnake.com.

Skive nr. 8 på BFS listen er "Slangernes" første opsamlings CD. "Recycled" lå lang tid i toppen af hitlisterne. Og det er der jo ikke noget at sige til. En dobbelt udgave af Danmarks bedste rockmusik til dags dato er jo noget som enhver musikelsker, med respekt for sig selv og sine aner, absolut må eje. Ud over 28 af de "goe gamle", indeholder "Recycled" 3 sprit nye numre.Den 27. september 2000 sker det igen... BFS udsender albummet "Running Man" med tilhørende cafékoncerter. Albummet indeholder 11 nye numre. Rocknumre som "two things" og "i can´t stay" speeder albummet op i original BFS sound. Gennem "Running Man" leger "Slangerne" med sump-blues, country-rock, funk og soul med Anders Blichfeldt ude i de yderste registre af sin sprøde og følsomme stor-stemme. Running Man albummet følges, traditionen tro, op af en perlerække af udsolgte koncerter landet over, og en enkelt i Malmö.

Efter mange år på scenen efterkommer bigfatsnake et af publikums største ønsker. Den 3. december udkommer nemlig albummet "bigfatsnake - Live!". En perlerække af de mest elskede bigfatsnake numre i live udgave optaget rundt om i landet. Ud over selve musikalbummet er der oven i købet vedlagt en DVD med rock'umentaren "bigfatsnake kommer til byen" af Carsten Myllerup. En anderledes vinkel af bigfatsnake, som blandt andet i et komisk øjeblik "stemmer Peter på porten" i en light udgave af bigbrother.Den 12. august 2002 udsender BFS deres 11. album - "Play it by ear". Så er det ved at være tid til endnu et live album fra slangerne - men denne gang skulle det så ikke blive helt uden indblanden udefra. Sammen med det originale Elvis Presley orkester - TCB band - samt de legendariske "Sweet Inspirations" indspilles i 2003 nemlig albummet "One Night of Sin" hvor der, ud over de kendte bfs numre, også spilles Elvis samt Roy Orbinson hits. CD'en udkommer i august 2003. Som en helt speciel udgave kan denne også købes sammen med videooptagelserne fra koncerten på DVD.

Læs mere på www.bigfatsnake.dk

Andre læser også