Mange af deltagerne ved Dansk Melodi Grand Prix er kendte ansigter.

SE OGSÅ Melodi Grand Prix-deltagerne WEBTV: Gry Gundetoft indtager buffeten


DR har fredag afsløret navnene på de ti danske deltagere ved Dansk Melodi Grand Prix den 31. januar i Herning.

Blandt deltagerne er kendte navne som Johnny Deluxe, tidligere grand prix-vinder Trine Jepsen, Jeppe fra Junior Senior, Jimmy Jørgensen og Marie Carmen Koppel.

Som den eneste af de fem kendte, har Trine Jepsen kvalificeret sig i konkurrence med de i alt 700 indsendte bidrag. Johnny Deluxe, Jeppe fra Junior Senior, Jimmy Jørgensen og Marie Carmen Koppel er alle inviteret til at deltage af DR.

Wildcard-modellen er helt ny i Melodi Grand Prix sammenhæng. Idéen er født for at kunne variere udvælgelsesprocessen. Det er en måde at invitere komponister, tekstforfattere eller kunstnere, der normalt ikke selv ville finde vej til Melodi Grand Prix’et.

For at blive tilbudt et wildcard skal de musikalske kvalifikationer være i top, og modtageren skal med sit bidrag tilføre Melodi Grand Prix’et noget ekstraordinært, fortæller DR om den nye model.

I 2008 havde Dansk Melodi Grand Prix to semifinaler inden finalen. I år har DR kun en finale, som afvikles i Herning Messecenter.

- Der har været mange gode bud blandt de indsendte bidrag. Nu har vi fundet de helt rigtige til årets Melodi Grand Prix. Jeg er desuden rigtig glad for de supernavne, der har sagt ja tak til et wildcard.

- Med de fire wildcards har vi været i stand til at sammensætte en kombination af navne, som har et højt niveau, som supplerer hinanden godt, og som derfor bidrager til at gøre et ekstra stort brag ud af tv-showet, fortæller DRs underholdningsredaktør, Jan Lagermand Lundme.

SE OGSÅ Melodi Grand Prix-deltagerne WEBTV: Gry Gundetoft indtager buffeten