Skuespiller Søren Hauch-Fausbøll afslutter børneåret 2006 med endnu flere børn. Han deltager i Børnehjælpsdagens julefester.

2006 har været ét stort børneår for Søren Hauch-Fausbøll. I ugerne med teaterforestillinger har han optrådt to gange seks dage om ugen. Det har været hårdt, men dejligt, fortæller han.

Skuespilleren har givet den som ond sørøverkaptajn i den anmelderoste opsætning af Benny Andersens børneteaterstykke 'Sørøverskibet Dødens Pølse' på Det Lille Teater.

Han har været Kyllings mor i nye afsnit af DR's succes 'Bamse & Kylling', og nu er forberedelserne i gang til en musicalopsætning af Ole Lund Kirkegaards 'Otto er et næsehorn'.

Sure Hr. Løwe
Her skal han spille den sure Hr. Løwe, der er Viggos far. Der er premiere i slutningen af januar på Det Danske Teater.

- Jeg er også selv et stort barn, og jeg tror aldrig, jeg bliver helt voksen. Det barnlige er noget, der ligger mig nært, siger Søren Hauch-Fausbøll om sit børneår.

Det er udfordrende og hårdt at optræde for børn. Forestillingen 'Sørøverskibet Dødens Pølse' blev opført for de fire til 10-årige.

Kræsne små tilskuere
Udover udfordringen i at tilfredsstille et ungt, kræsent publikum, så lægger man som skuespiller også ører til umiddelbare kommentarer og reaktioner.

- Hvis de keder sig, kan man se det med det samme. De lever med i forestillingerne og kommenterer, hvad de ser.

Det gør de uanset, hvor de kommer fra. Børnene blev meget sure på mig som ond sørøverkaptajn, men jeg blev jo god til sidst, siger han.

14.000 børn er anbragt
Søren Hauch-Fausbøll har selv to piger. De har det godt, men der er 14.000 anbragte børn i Danmark. Det er rigtig mange i et velfærdssamfund som vores, mener skuespilleren.

- Børn rammer mig i hjertet. De er ikke blevet påduttet alt muligt udefra, når de er helt små.

Jeg er glad for at kunne hjælpe børn, som ikke har det så godt. Derfor stiller jeg op til Børnehjælpsdagens julefester, hvor jeg måske vil læse H. C. Andersens eventyr højt, siger Søren Hauch-Fausbøll.