Det er en mild grad af sygdommen dyspraxi, der er skyld i at Daniel Radcliffe blev skuespiller – og siden har tjent millioner som Harry Potter. Men han kan ikke snøre sine egne sko!

I rollen som Harry Potter slås Daniel Radcliffe med dæmoner og al anden ondskab. Men det er kun på film.

For i virkelighedens verden kan han end ikke snøre sine sko! Daniel Radcliffe lider nemlig i mild grad af sygdommen dyspraxi.

Mange mennesker lider af sygdommen som bl.a. giver sig udtryk i, at det kan være svært at udføre visse bevægelser – og for Daniels vedkommende gør det sig bl.a. gældende, når han skal snørre sine sko. Det skriver Mail Online.

19 årige Daniel Radcliffe føler at mange ting er svære – bl.a. er han ikke helt tilfreds med sine hænders bevægelser.

Men når alt det er sagt, så har den unge mange-millionær mærkeligt nok grund til at takke netop sygdommen for, at det måske er gået ham så godt.

For det var nemlig den der gjorde, at han blev skuespiller, fortæller Mail Online. Allerede som 5-årig længtes han efter at stå på en scene, mens han mor sagde nej.

Lige indtil hun opdagede, at sønnen ikke havde det så let i skolen på grund af dyspraxien – og fornemmede, at lille Daniel havde behov for at styrke sig selv – sin selvtillid og vise han kunne noget.

Omkring de ni år fik han så mulighed for at prøvespille i rollen som David Copperfield.

Han gjorde det så fremragende, at instruktøren og de øvrige ikke var det mindste i tvivl om, at de havde med et naturtalent at gøre. En dreng med vilje og mod. Og lyst til at gøre det svære. Handicap eller ej.

En af Englands største eksperter indenfor dyspraxi, neurologen David Younger, der arbejder for New York University Medical School, roser nu Daniel Radcliffe:

- Jeg er en stor fan af Harry Potter, og jeg er forbavset over, at han lider af sygdommen. Han har åbenbart en mild form, men det, at han ikke ud ad til viser noget tegn på sygdommen, viser at han er en meget dygtig skuespiller.

-Det gør ham også til et forbillede for alle andre med dyspraxi, siger den engelske ekspert.