Rasmus Walter er næsten ti år yngre end Helena Christensen. Men alderen sætter ingen grænser, for den smukke fotomodel og fotograf er meget ungdommelig, fortæller en forelsket Rasmus Walter Hansen til B.T. Her er parret til By Malene Birger-show på Nationalmuseet i sidste uge.<br>Foto: Claus Poulsen
Rasmus Walter er næsten ti år yngre end Helena Christensen. Men alderen sætter ingen grænser, for den smukke fotomodel og fotograf er meget ungdommelig, fortæller en forelsket Rasmus Walter Hansen til B.T. Her er parret til By Malene Birger-show på Nationalmuseet i sidste uge.<br>Foto: Claus Poulsen

For et år siden var Rasmus Walter Hansen bare en ung musiker fra Århus. Så blev han kæreste med Helena Christensen

Vi er superforelskede.«

Rasmus Walter Hansen smiler. Han kigger tilfreds op mellem skyerne og fortsætter taksigelserne:

»Jeg er superglad og en meget privilegeret mand. Hvad mere kan jeg sige?«

Og hvem vil ikke give den 27-årige musiker ret? I et år har Rasmus Walter Hansen, forsanger i bandet Grand Avenue, været kæreste med fotomodel og fotograf Helena Christensen. En af verdens smukkeste kvinder, der lever et liv, som de fleste kun kan drømme om.

Siden hun var 15 år, har hun boet i de mest eftertragtede storbyer og været dus med stjernerne. Hun har været forlovet med afdøde INXS-forsanger Michael Hutchence, har barn med Hollywood-skuespiller Norman Reedus og er ven med verdens største rockstjerner.

Hjemmebanen er bedst
Trods stjernelivet hører den 36-årige skønhed mest af alt hjemme i Rasmus Walter Hansens verden.

»Hun er meget mere en del af mig og de mennesker, jeg omgås, end hun er af de riges og de kendtes verden,« fortæller han.

»Selvom hun har været en del af deres verden i 20 år, så kan hun stadig synes, deres verden er lige så overvældende og surrealistisk, som jeg gør,« siger han og forklarer, at han for alvor oplevede, hvor overvældende Helena Christensens verden kan være, da de fornylig var på ferie i Sydfrankrig. Her tilbragte de det meste af deres ferie i selskab med nogle af verdens mest uopnåelige ikoner. Sammen med rockbandet U2 festede Rasmus på Microsoft-milliardæren Paul Allens kæmpe lystyacht, mens 60 ansatte pilede rundt for at opvarte dem. Og efter festen blev parret fløjet væk i en helikopter, mens gæsterne på dækket vinkede farvel.

»Det var en absurd oplevelse. Det eneste, jeg kunne, var at grine ad det hele. Jeg ringede til alle mine venner - ikke for at blære mig, men fordi jeg ikke kunne fatte det,« siger Rasmus Walther Hansen.

Uvirkeligt drømmeliv
Flere gange har Rasmus måttet knibe sig i armen eller ringe hjem til vennerne for at finde ud af, om han var vågen eller i det hele taget levende.

For nylig var han sammen med Helena Christensen i Connecticut, USA for at besøge nogle af hendes venner, der ejer et stort reklamebureau. Venneparret havde netop købt et sommerhus, der var »tre gange så stort som København«,« forklarer han.

»Jeg har fået nogle oplevelser uden lige, som jeg ikke vil være foruden,« siger han og fortæller, at den største oplevelse har været at møde U2-forsangeren Bono.

»Der var jeg ret nervøs. Men han er også meget mere end bare forsanger i U2 - han er en verdensmand. Han har altid været mit store forbillede,« forklarer Rasmus.

Hun kunne jo have sagt nej
Da Rasmus Walter Hansen mødte Helena Christensen første gang, havde han ikke nogen forestilling om, at han senere ville komme til at være i stue med stjerner som U2-guitaristen The Edge, REM-forsanger Michael Stipe - eller Kronprinsen for den sags skyld. Men meget har forandret sig, siden han sidste sommer gik hen til hende på en bar i København.

»Jeg havde aldrig snakket med hende før, og hun kunne sagtens have afvist mig. Men det gjorde hun heldigvis ikke,« siger han med et stort smil.

Efter byturen fandt parret hurtigt ud af, at de skulle være kærester, og det næste par måneder var de sammen næsten hvert minut. De tilbragte det meste af tiden i Helena Christensens sommerhus i Rågeleje i Nordsjælland, men var også en gang imellem i København.

»Vi gemte os ikke i sommerhuset. Når vi var inde i byen, så gik vi ofte rundt med hinanden i hånden og kyssede hinanden offentligt,« siger han. Alligevel tog det lang tid, før ugebladene og aviserne begyndte at interessere sig for deres forhold.

»Jeg tror ikke, at nogen var interesserede i, at hun var blevet kæreste med en ukendt dansker fra et mere eller mindre ukendt band,« forklarer han.

Til gengæld syntes Rasmus Walter Hansens familie og venner, at det var meget spændende.

»Vennerne syntes i begyndelsen, at det var ret vildt. Og min mor og søster var også meget spændte på at møde hende. Det var lidt mærkeligt første gang. Men vi kom alle sammen ret hurtigt over det. Ellers kunne Helena og jeg jo heller ikke blive ved med at være sammen,« fortæller han.

Efter et par måneder, hvor parret var sammen næsten konstant, skulle Helena Christensen tilbage til New York, hvor hun bor det meste af året. Rasmus Walter Hansen tog frem og tilbage mellem USA og Danmark for at være sammen med hende. Og selv om han har været i New York flere gange - og i længere perioder, så har han stadig fast bopæl her i Danmark.

Papfar
»Vi har ikke nogen planer om at flytte sammen. Men når hun er i Danmark, eller jeg er i USA, så er vi selvfølgelig meget sammen,« siger han.

Men det er ikke altid, parret kan have hinanden helt for sig selv. Helena Christensen har tidligere været gift med skuespilleren Norman Reedus, og sammen har de sønnen Mingus på fem år. Rasmus Walter Hansen er dog glad for at spille rollen som papfar. Han er selv vokset op i en skilsmissefamilie i Århus og mener ikke, Mingus på nogen måde er i vejen.

»Vores forhold er ikke mere problematisk af, at Helena har Mingus. Jeg elsker børn og vil også gerne have børn. Desuden kan et forhold tit blive egoistisk og indadvendt. Så det er faktisk mere berigende, at der også er et barn,« forklarer han.

Men selv om Rasmus Walter Hansen elsker børn, så vil Mingus' rigtige far altid have en rolle i Helenas og hans forhold. Men det har han affundet sig med.

Tættere på Mingus
»Det er lettere nu, hvor vi alle har kendt hinanden i et år. I begyndelsen kan man ikke bare gå ind og opdrage på barnet. Men nu er det lidt lettere at sige fra i forskellige situationer. Jeg har jo selvfølgelig mine egne grænser,« siger han og forklarer, at han i dag har et meget tæt forhold til Mingus.

»Han er en fantastisk dreng. Han opfører sig mere som en otte-årig end som en fem-årig - og nogle gange også som en på 60 år. Men han gør det på den fede måde. Han skal nok blive til noget stort. Han taler både engelsk, dansk og spansk,« fortæller han.

Ungdommelig
Rasmus Walter Hansen er næsten 10 år yngre end Helena Christensen. Men det er netop aldersforskellen, der gør, at de to passer så godt sammen, mener han.

»Hun er meget ungdommelig. Og det kan godt være, at hun har fire lejligheder og hænger ud med verdensstjerner. Men hun er helt nede på jorden. Hun er bare skøn,« siger han og smiler endnu en gang. Der er ingen tvivl. Han er virkelig forelsket.

cpe@bt.dk
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.