Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

»Popstars«-dommer Peter Biker er hot i USA og håber på et nyt talent i dansk TV.

Da den amerikanske R&B-sangerinde Monica for nylig røg direkte ind på førstepladsen på Billboardlisten i USA, var det med danske Peter Bikers hjælp. Sammen med Carsten Soulshock & Kenneth Karlin arbejder han også med navne som Craig David, Usher og Brandy. Og i aften sidder han så bag skærmen på dansk TV og er dommer over danske måske-talenter i »Popstars«.

Hvorfor?

»Det er i virkeligheden en privat ting. Jeg rejser meget, og det her giver mig mulighed for at blive hjemme hos familien i en periode og alligevel tjene nogle penge,« indrømmer Peter Biker der »ikke tror«, at han kommer til at tjene millioner på Monica. Til gengæld håber han på en privat »Popstars«-bonus.

»Hvis jeg fandt et stort talent, som jeg kunne få lov at arbejde med, ville det være det optimale. Der kan være en eller to, og det kan godt være en anden, end seerne synes,« siger Biker.

Frem mod de 12 finalister i aftenens show har han lagt øre til 150 af de 1.200, der var til audition som den nye Jon.

»Dem uden evner og selvkritik er væk nu, og niveauet hos de 12 er godt. Selvfølgelig er det væsentligt højere i USA, hvor de er meget mere ekvilibristiske og tekniske. Der er jo ikke én herhjemme, der kan synge rigtig R&B. Men det kan man også kun køre på i USA. Det er forskellige virkemidler, som ikke kan sammenlignes. Og man kan heller ikke sammenligne disse deltagere med professionelle. De er amatører, der højst kan sammenlignes med debuterende kunstnere.«

De tager også plads fra »rigtigt« debuterende kunstnere...

»Der er krise i pladebranchen, hvilket betyder, at der ikke er råd til at eksperimentere. Pladeselskaberne er store virksomheder, der skal tjene penge, og så vidt jeg ved, får selskaberne (EMI indtil nu, red.) rigt udbytte af det her. Så både underholdnings- og forretningsmæssigt mener jeg, at det er okay. Det er jo en artist der bliver skabt, og de bedste kunne lige så godt være kommet ud via et pladeselskab.

Skrivebordsmusik
Men jeg er kritisk over for, at det bliver skabt på et skrivebord. Sang skal komme fra hjertet. Det her er ikke en romantisk måde at lave musik på. Men man kan jo godt skabe noget spændende musik eller stemninger alligevel,« mener Peter Biker der i 1996 var dommer i »Stjerneskud« på TV3, en slags forløber for »Popstars« og »Stjerne for en aften«, hvor deltagerne skulle imitere sange og kunstnere.

I »Popstars« er hans dommerrolle lidt flagrende. Biker siger, at han »altid har indflydelse på resultatet«, og TV 2 forsikrer, at seerne har det afgørende ord. Så vi må se i aften, hvor én skal stemmes ud. Resten fortsætter de næste ni tirsdage med at synge covernumre i forskellige genrer. Den endelige vinder får en pladekontrakt med filmselskabet Metronome, der endnu ikke har en udgiveraftale med et pladeselskab. den@bt.dk

Andre læser også