Listen over de bedst betalte skuespillere viser stor ulighed mellem mandlige og kvindelige topskuespillere.

Den amerikanske skuespiller Mark Wahlberg indtager førstepladsen på magasinet Forbes' årlige liste over de bedst betalte mandlige skuespillere i verden.

Det anslås, at Wahlberg har tjent knap 430 millioner kroner fra juni 2016 til juni 2017 på blandt andet film som "Transformers: The Last Knight" og den kommende komedie "Daddy's Home 2".

Mark Wahlberg, som er tidligere rapper, slår akkurat sidste års førsteplads af pinden, Dwayne "The Rock" Johnson, der i år har tjent omtrent 410 millioner kroner.

Forbes' liste viser ligesom de seneste års lister, hvor stor forskellen er mellem de bedst betalte mandlige og kvindelige skuespillere.

Mændenes top ti har med en samlet indtjening på godt og vel tre milliarder kroner tjent næsten tre gange så meget som kvindernes top ti, der har tjent godt og vel en milliard kroner.

Den bedst tjenende kvindelige skuespiller, Emma Stone, ville med en indtjening på godt og vel 164 millioner kroner ikke være kommet ind på mændenes top ti.

Forbes mener, at forskellen mellem mandlige og kvindelige topskuespillere blandt andet skyldes de mange superhelte- og actionfilm fra Hollywood, som ofte har høj indtjening, men få kvinder i hovedrollerne.

Nummer tre på mændenes top ti er skuespilleren Vin Diesel, der ifølge Forbes har tjent cirka 344 millioner kroner.

De resterende skuespillere på mændenes top ti tæller navne som Adam Sandler, Jackie Chan, Robert Downey Jr. og Tom Cruise.

Tre af de største mandlige stjerner fra den indiske filmindustri kendt som Bollywood klemmer sig akkurat ind på top ti med plads nummer otte, ni og ti. Det er de indiske skuespillere Shah Rukh Khan, Salman Khan og Akshay Khumar.

Her er top ti over de bedst betalte mandlige skuespillere i verden:

1. Mark Wahlberg, 429,3 millioner kroner.

2. Dwayne Johnson, 410,3 millioner kroner.

3. Vin Diesel, 344,1 millioner kroner.

4. Adam Sandler, 318,8 millioner kroner.

5. Jackie Chan, 309,4 millioner kroner.

6. Robert Downey Jr., 303,1 millioner kroner.

7. Tom Cruise, 271,5 millioner kroner.

8. Shah Rukh Khan, 239,9 millioner kroner.

9. Salman Khan, 233,6 millioner kroner.

10. Akshay Kumar, 224,1 millioner kroner.

Kilde: Forbes.

/ritzau/Reuters