Stand-up'eren Lasse Rimmer må leve med prædikatet: Den klogeste i landet. Han scorede en IQ på 156 i TV2-programmet Test Nationen, hvor landsgennemsnittet lå på 105. Og så blev det afgjort, at mænd er klogere end kvinder - og at sjællænderne er marginalt klogere end jyderne...

Som på en valgaften sad en helt befolkning og ventede i spænding på landsresultatet. Hvem ville vinde håneretten i de næste par uger:

Kvinder eller mænd? Jyderne, fynboer eller københavnere? Håndværkere eller direktørerne? FCK-fans eller Brøndbys ditto?

Svaret kom sent lørdag aften i TV2-programmet Test Nationen. Du kan se nogle af delresultater i faktaboksen til højre. Her skal vi blot nøjes med at konstatere to ting:

1. Mænd er klogere end kvinder!

2. Komikeren Lasse Rimmer er klassens kloge dreng!

Den kendte stand up'er og TV-vært vandt den blandt de 300 i studiet, der scorede suverænt den højeste IQ. 156 - eller 53 rigtige svar blandt de 60 mulige.

- Jeg havde regnet med at ligge over middel. Men jeg havde ikke regnet med det her. Jeg havde troet, at landmanden var løbet med sejren, siger han til bt.dk, og ser straks muligheder i sin nye titel:

- Men nu kan jeg slå mig ind på noget konsulentarbejde, hvis nogen har syv tal og mangler det ottende.

Rimmer er en hurtigsnakker - også efter en aften som denne. Og også selvom han virker lidt paf over kåringen. Men selv i denne stund beviser han, at netop hans hjerne er gjort af et særligt stof. Han kan lire numrene på sine fejl op uden problemer:

- Jeg vidste på forhånd, at jeg svarede forkert på spørgsmål 29, 44, 51 og 55, kommer det som fra et maskingevær fra Lasse Rimmer.

En række af de kendte ville ikke fortælle deres IQ, som de fik udleveret i en forseglet kuvert efter showet. Dog fik Kaare R. Schou en IQ på 121, mens Henrik Byager fik en IQ på 129. Mette Lisby ligger et sted mellem 129 og 153. Det samme gør Josefine Touray.